Written by SimonlyCheck

Hoe werkt nummerbehoud met mijn nieuwe sim only?

Nummerbehoud kan heel handig zijn. Met name alle contacten die jouw nummer al hebben en de gewenning aan een bepaald nummer kunnen redenen zijn dat je jouw nummer wilt behouden. Het kan wel een heel “catchy” telefoonnummer zijn waar je wellicht niet vanaf wilt. En dat hoeft ook niet, want met nummerbehoud neem jij gewoon jouw eigen telefoonnummer mee naar je nieuwe provider. Je nieuwe of huidige provider zullen volledige medewerking verlenen en het nummerbehoud dan ook snel in orde maken voor je. Er zijn wel een aantal zaken waar je zelf even op moet letten. Je vindt ze hieronder.

Deze stappen doorloop je voor nummerbehoud

Hieronder vind je een aantal praktische stappen die je kan doorlopen om je nummerbehoud succesvol te regelen.

Stap 1. Bepaal wat je wilt doen

Het kan zijn dat je van een sim only abonnement naar een andere provider wilt overstappen voor een abonnement met toestel of een nieuwe sim only. Een andere mogelijkheid is dat je van prepaid naar een sim only wilt overstappen. Of van prepaid naar een andere prepaid. Er zijn dus verschillende opties denkbaar. Belangrijk is dus om eerst te bepalen welke nieuwe vorm van bellen je gaat nemen.

Stap 2. Nummerbehoud bij een nieuwe prepaid of abonnement

Als je jouw nummer wilt behouden dan is het bij een abonnement belangrijk dat de contractduur verloopt of bijna op zijn einddatum is. Je kan ook eerder overstappen maar dan betaal je een afkoopsom wat niet de meest voordelige oplossing is. Als je kunt overstappen dan is het in de meeste gevallen zo dat je niet hoeft op te zeggen bij jouw huidige provider. Als je een nieuw abonnement afsluit dien je aan te geven dat je jouw nummer wilt behouden. Je nieuwe provider regelt dan alles met jouw huidige provider en je abonnement wordt dan ook automatisch opgezegd. Je dient wel alle belangrijk gegevens zoals je huidige telefoonnummer, simkaartnummer, naam van je huidige provider, einddattum van je contract en dergelijke bij de hand te hebben, want hiernaar zal worden gevraagd.

Stap 3. De kosten en duur van nummerbehoud

Als dit allemaal is geregeld duurt het tot 10 dagen voordat je nummer is meegenomen naar jouw nieuwe provider. Het kan binnen een dag afgerond zijn maar mag dus maximaal zo lang duren. De kosten voor het nummerbehoud bedragen maximaal 10 euro. Houd er verder ook rekening mee dat als je overstapt er een eindnota kan komen van je oude provider met de laatste abonnementskosten hetzij al dan niet verhoudingsgewijs verrekent.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + een =