Written by SimonlyCheck

Hoe kan ik het beste sim only met internet vergelijken?

Je zal af en toe bij het bekijken van abonnementen soms door de bomen het bos niet meer zien. Veel mensen hebben daarom ook even de tijd nodig om alles goed te vergelijken. Anderen doen het weer heel snel en weten precies wat ze zoeken, gaan vergelijken en bestellen een sim only abonnement met internet in een handomdraai. Heb je wat meer hulp nodig bij het kiezen van je sim only met internet dan gaan we jou helpen met het geven van nuttige tips. Deze tips kunnen je helpen met het bepalen hoeveel je nu eigenlijk verbruikt en wat je dus nodig hebt. Ook de intensiviteit van hoe vaak jij internet gebruikt en waarvoor zijn belangrijke factoren. Hierbij is de technologie die wordt gebruikt voor je mobiele internet ook weer belangrijk. Hierop aansluitend heb je ook een telefoon nodig die voor deze technologie geschikt is. De meeste zijn dit natuurlijk vanzelfsprekend, echter zijn er sommige modellen op de markt waarbij bepaalde internet technologie niet kan worden gebruikt. Allemaal zaken die je mee kunt nemen je beslissing voor een sim only abonnement met internet.

Waar moet je nou precies op letten?

Er zijn dus een aantal factoren waar je op kan letten bij het afsluiten van een sim only met internet. Deze liggen natuurlijk vrij voor de hand. Toch gaan we je hieronder een aantal tips geven waar je naar kan kijken. Zeker voor als je wat minder kaas hebt gegeten van mobiele abonnementen met internet of je met een nieuw toestel nu opeens veel meer wilt doen zijn de tips hieronder zeker iets voor jou!

De grootte van je databundel

1 van de belangrijkste dingen die je mee moet nemen bij het afsluiten van een abonnement is hoeveel mobiel internet je nu daadwerkelijk gebruikt. Doorgaans zullen de meeste mensen geen enorme databundel nodig hebben, mede door het grootschalige gebruik van wifi waar je telefoon na instellen automatisch op overschakelt als je binnen bereikt bent van de draadloze router. Toch kan het voor de enorm intensieve gebruikers van mobiel internet handig zijn een grotere databundel af te sluiten. Ben je vaak onderweg en heb je slecht wifi bereik in de trein of kun je geen verbinding maken met wifi? Gebruik je internet voor het bekijken van filmpjes op Youtube, game je veel online of heb je te maken met het downloaden of uploaden van grote bestanden (ook filmpjes en foto’s op Whatsapp kan hard gaan)? Dan is het verstandig om een grotere internet bundel te nemen. Tegenwoordig komen ze in steeds grotere maten. Voor zeer intensief mobiel internet gebruik kun je echt wel minimaal een internetbundel afsluiten van minimaal een paar Gb / per maand.

De technologie van je mobiele internet

Tegenwoordig hebben heel veel mensen al 4G internet op hun toestel. En 5G komt er al weer aan. Verder zijn er natuurlijk allerlei andere ontwikkelingen gaande op het gebied van mobiel internet. Toch zijn er ook nog genoeg mensen die gebruik maken van 3G. Wil je optimaal gebruik maken van mobiel internet i.c.m. een sim only abonnement dan biedt 4G de oplossing. Dit is momenteel volop in ontwikkeling en de snelheden hiervan zullen alleen maar stijgen. Ook met de dekking zit het bij de meeste providers helemaal goed!

De prijs van de databundel bij verschillende providers

Vergelijk altijd de databundels van verschillende providers met elkaar! Hier kan namelijk veel verschil in zitten. Ook kan het zo zijn dat een databundel voor een sim only met internet bij een andere provider veel meer aansluit bij je persoonlijke wensen. Gebruik dus altijd een online vergelijker bij het afsluiten van een sim only abonnement met internet.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twaalf + 7 =