Written by Donat Berisha

Helft Samsung telefoons wordt opvouwbaar

Een van de grootste recente ontwikkelingen in de smartphonemarkt is de komst van de opvouwbare telefoon. Hoewel de meesten hier momenteel nog niet voor kiezen, en er ook geen sprake is van een zeer uitgebreide aanbod, heeft Samsung grote plannen voor vouwbare smartphones. Het blijkt namelijk dat het bedrijf tegen 2025 zijn aanbod van opvouwbare telefoons tot de helft van zijn totale verkoop (van smartphones) wil uitbreiden.

Nieuwste opvouwbare Samsung-telefoons

Het bovenstaande werd bekend gemaakt na de recente lancering van de nieuwste opvouwbare Samsung-telefoons: de Galaxy Z Flip 4 en de Galaxy Z Fold 4. Tijdens deze online evenement werden de plannen voor vouwbare telefoons tegen 2025 naar buiten gebracht. Deze plannen werden gedeeld door Roh Tae-moon, president en hoofd van Samsung’s mobiele divisie.

Roh vertelde ook dat de nieuwe opvouwbare Samsung-toestellen zowel op het gebied van hardware als software zijn verbeterd. Er wordt hiervoor samengewerkt met partners als Google, Microsoft en Meta. Zo is het met de Galaxy Z Flip 4 bijvoorbeeld mogelijk om te bellen, sms’en en foto’s te maken zonder het toestel open te klappen.

De nieuwste opvouwbare Samsung-telefoons, de Galaxy Z Flip 4 en Galaxy Z Fold 4, zijn deze week officieel onthuld. De Fold 4 is het vlaggenschip, terwijl de Flip 4 nog altijd compact blijft.

Opvouwbare telefoons

Nog niet iedereen is bekend met het concept van opvouwbare (ook wel vouwbare) smartphones. Simpel gezegd houdt het in dat de telefoon in te klappen is. Hierdoor is deze eenvoudiger mee te nemen, en zou het toestel dus praktischer moeten zijn. Telefoons zijn tegenwoordig vrij groot, waardoor de mogelijkheid om ze te kunnen inklappen voor sommigen uitkomst biedt.

Consumenten zijn nog altijd niet helemaal overtuigd. Samsung als grootste voorstander en speler echter wel. Volgens IDC (International Data Corporation) zijn er in 2021 7,1 miljoen opvouwbare smartphones verscheept. Ze verwachten dat dit aantal in 2025 27,6 miljoen telefoons zal zijn. Hoewel Apple de markt momenteel wel onderzoekt, is het nog onduidelijk of het bedrijf (op de korte termijn) met een opvouwbare telefoon zal komen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + zestien =