Written by SimonlyCheck

Half Nederland heeft een 4G abonnement

Steeds meer mensen schakelen over naar het snellere internet via 4G. Op zich ook helemaal niet gek want 4G biedt veel hogere snelheden dan het 3G netwerk. Uit onderzoeken blijkt dat vergeleken met 2015 het gebruik van 4G echter enorm is toegenomen. In minder dan een jaar tijd is het aantal Nederlanders dat een abonnement heeft met 4G verdubbeld en gaan we er van uit dat dit voorlopig nog wel even blijft groeien. Momenteel betekent deze verdubbeling van 4G gebruikers dat 40 procent van de Nederlanders beschikt over een abonnement met 4G internet.
Providers groeien steeds meer met hun 4G netwerken en ook de landelijke dekking is al voor een groot deel in orde. Volledige dekking in alle plaatsen in Nederland zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten. Met nieuwsberichten over alweer de opvolger van 4G namelijk 5G (hoe verrassend) kunnen we ervan uitgaan dat 4G steeds meer een standaard gaat worden. Voorlopig wordt de markt nog voor een heel groot deel bezet door het 3G netwerk.

Abonnement of prepaid

We kijken ook even naar welke abonnementsvorm het meest populair is onder het Nederlandse publiek. Zo zien we dat toch een heel groot deel van 45 procent kiest voor een telefoonabonnement met een al dan niet gratis toestel. Er zijn ook zat mensen die blij zijn met hun toestel of waarbij hun telefoon nog lang niet aan vervanging toe is. Deze 30 procent kiest er dan ook voor om een sim only abonnement af te sluiten. Ook blijft prepaid nog steeds in de kijker bij een bepaald publiek. Met 25 procent aan prepaid gebruikers blijft dit toch nog interessant voor een hoop mensen.
Het is altijd een persoonlijke afweging dat bepaalt waar je voor kiest. Vaak is het wel zo dat wanneer je een 1 of 2 jarig abonnement afsluit hier wat meer voordelen bij zitten. Met abonnementen die steeds meer zijn toegespitst op wat de klanten willen is het steeds makkelijker een goede en bewuste keuze te maken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × twee =