Written by SimonlyCheck

Groei installatie mobiele betaal- en bankapps

Nederlanders gebruiken steeds vaker hun smartphone voor het regelen van mobiele bankzaken. Dit is ook te zien in de toename van het aantal installaties van mobiele betaal- en bankapps. In dit artikel geven we een verklaring voor de toename en leggen we uit hoe je betaal- en bankapps veilig kunt gebruiken.

Betaal-en bankapps voor alle leeftijden

Bankzaken regelen op een smartphone is niet meer alleen weggelegd voor jong volwassenen. Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat in alle leeftijdscategorieën een minimale installatie graad is van 63 procent. Dit percentage is gemeten in de leeftijdscategorie 65+. In andere leeftijdscategorieën ligt het percentage nog hoger. Het is dus al lang niet meer zo dat alleen jongeren of jongvolwassenen gebruik maken van apps voor mobiel bankieren of apps waarmee je met een smartphone kunt betalen.

Verklaring toename bankapps

De toename in installatie van bankapps komt doordat de technologie in smartphones steeds beter wordt. Tegenwoordig kun je apps beveiligen met een vingerafdruk, iris scanner of door gezichtsherkenning. Mogelijk dat daardoor het vertrouwen in de veiligheid van mensen is toegenomen. Een andere reden is dat het betalingsverkeer zich steeds meer richt op mobiel en steeds minder op internet. Het gemakkelijk van mobiele bankier apps is natuurlijk ook dat je vaak alleen je telefoon uit je zak moet pakken en je hebt inzicht in je geldzaken. Eerder berichtten we al dat er steeds meer aankopen per smartphone worden gedaan.

Veilig omgaan met bankierapps

Om veilig mobiel te bankieren moet je allereerst zorgvuldig zijn met het installeren van de nieuwste en officiële app in de App of Google play store. Verder kun je natuurlijk zelf ook je inlogcode instellen, kies dan ook een code die niet voor de hand ligt. Als je smartphone het toestaat, maak dan gebruik van inloggen via je vingerafdruk, irisscanner of FaceID. Maak geen gebruik van openbare wifi netwerken. Je kunt het best via je databundel van je prepaid tegoed of abonnement bankzaken regelen. Daarnaast zou je nog na kunnen denken om je maximale bedrag dat je zonder verificatie kunt overboeken verlagen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

drie × 2 =