Written by SimonlyCheck

Gratis SIM only abonnement binnen Nederland?

Vaak verbaas je je elke maand weer over de kosten die in telefonie gaan zitten, het is vrijwelFreedomPop altijd teveel en zijn vaak ongewenste kosten. Nu lijkt de oplossing daar te zijn, namelijk het Amerikaanse bedrijf FreedomPop. FreedomPop is momenteel enkel nog maar actief binnen Amerika maar zegt haar diensten uit te willen breiden naar het buitenland.

Ze hebben het over België, Frankrijk, Duitsland, Engeland maar ook Nederland. Het zal voor Nederlandse consumenten op korte termijn dus hoogstwaarschijnlijk mogelijk worden om “gratis” gebruik te maken van sim only.


Hoe werkt FreedomPop?

Je zult je waarschijnlijk afvragen wat het verdienmodel van FreedomPop is als de abonnementen gratis te gebruiken zijn? Want een verdienmodel is voor elk bedrijf noodzakelijk, toch? FreedomPop heeft ook zeker een verdienmodel, deze is alleen niet gericht op consumenten. Ze richten zich met name op bedrijven. De voorwaarden van FreedomPop zijn namelijk alsvolgt:

“Als consument ontvang je gratis een bundel van 200 belminuten, 500 sms’jes en 500 MB. Inruil hiervoor zul je tussen chats en op je internetbrowsers advertenties zien verschijnen die via FreedomPop mogelijk gemaakt worden.”

Ze genereren dus een groot publiek door een gratis sim only abonnement aan te bieden en verkopen vervolgens de mogelijkheid aan bedrijven om een X aantal leden te bereiken.

De planning voor FreedomPop is om in 2015 de dienst uit te breiden naar Nederland en andere delen van Europa. Het sim only abonnement zal dan gebruik gaan maken van het KPN netwerk.


Geen advertenties

Natuurlijk is het mogelijk dat je geen interesse hebt in de dienst omdat je een hekel hebt aan irritante advertenties. De huidige sim only abonnementen blijven natuurlijk alsnog bestaan waardoor je alsnog kunt kiezen voor een sim only zonder advertenties.


Toch geld besparen

Wat misschien een slimme optie is om toch gebruik te maken van de gratis dienst is door te kiezen voor 2 verschillende telefoons of een dual-sim telefoon. Je kunt dan de simkaart van FreedomPop aanvragen, en een aparte simkaart bestellen met een kleine sim only bundel. Beide simkaarten doe je in je dual-sim smartphone. Op deze manier kun je maandelijks eerst de bundel opmaken waar je voor betaald (lage kosten; vanwege kleine bundel), je hebt dus geen advertenties. Mocht deze bundel alsnog op gaan, kun je gewoon gratis gebruik maken van de FreedomPop simkaart en ben je alsnog bereikbaar.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − zes =