Written by SimonlyCheck

Goedkoopste tarieven vergelijken?

De gemiddelde Nederlander kijkt bij het vergelijken van producten als eerste naar de prijs ofwel tarieven. Dit is in onze cultuur dusdanig ingebakken dat het vanzelf sprekend is om eerst naar de prijs te kijken en vervolgens pas naar kwaliteit, service of ander elementen. Sterker nog bijna 30% van de mensen kiezen alléén op basis van prijs. Deze groep mensen weten bijvoorbeeld “ik wil 300 belminuten + 300 SMS + 500 MB data per maand” en kiezen aan de hand van filter opties de goedkoopste sim only voor hun wensen en behoeften. Wanneer je op onze website SimonlyCheck.nl beland kom je waarschijnlijk om verschillende sim only abonnementen te vergelijken maar waar met je nu precies op letten bij het vergelijken? Wij hebben een lijst gemaakt van punten die van belang zijn om over na te denken voordat je een besluit maakt welk sim only abonnement voor jou het beste is. Wij zullen onderstaand heel direct alle punten kort en krachtig behandelen.

1. Prijs

Zoals gezegd kijken veel mensen naar de prijs. Bekijk goed wat er voor jou persoonlijk gewenst is. Er zijn grote prijsverschillen in de verschillende elementen van een sim only. Kijk goed naar de volgende prijsbepalende factoren:
– Tarieven per minuut bellen
– Tarieven per SMS bericht
– Tarieven per MB
– Wordt er afgerekend per KB, per MB, 10 MB, 100 MB? Wanneer er bijvoorbeeld wordt afgerekend per 10MB ben je vaak duurder uit dan een afreken model per KB.
– Wordt er afgerekend per minuut of per seconde!

2. Netwerk

Er zijn totaal 3 netwerken in Nederland: KPN, Vodafone & T-mobile. Tegenwoordig zijn de verschillen klein maar Vodafone schijnt de snelste internet verbinding te hebben en KPN heeft de beste dekking. Ook het 4G netwerk van KPN kent vooralsnog een betere dekking.

3. Provider voorkeur

Wellicht heb je een voorkeur voor een provider omdat je er al zit of omdat je erg tevreden bent wat betreft de klantenservice. Neem dit ook mee in jouw beslissing.

4. Duur van het contract

Er zijn verschillende contract periodes mogelijk:
– Maandelijks opzegbaar
– Sim only 1 jaar
– Sim only 2 jaar

Hoe langer het contract, hoe goedkoper telecom providers de maandelijkse prijzen maken. Wil jij vaker de mogelijkheid hebben om te kunnen switchen van provider, dan is 1 jaar of maandelijks opzegbaar wellicht beter voor jouw persoonlijke situatie.

5. Keuze tussen verlengen of een nieuw abonnement

Soms krijg je extra korting bij het verlengen van je abonnement. Kies in de vergelijker “verlengen” en check wat er mogelijk is bij jouw huidige provider.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × drie =