Written by Merel

Goedkoopste sim only, providers strijden hierom

Consumenten zijn er veel mee bezig, de tv-spotjes van providers vliegen je om de oren en ook mobiele providers zijn er om in strijd: Wie heeft nou de goedkoopste sim only? Het liefst wilt elke provider de goedkoopste sim only abonnementen aanbieden. Dit is namelijk het belangrijkst voor een klant. Er zijn echter een aantal echte prijsvechters op de markt en daarnaast zijn er wat ‘duurdere’ providers die naast de prijs ook de service hoog in het vaandel hebben staan. KPN is een van de duurdere providers op de markt. Zij bieden meer service dan dat je van een prijsvechter kunt verwachten. Daarnaast bieden zij vaker pakketten aan zoals KPN Compleet, wat je kortingen oplevert als je internet, TV, bellen en mobiel allemaal afneemt bij KPN. Ziggo heeft iets soortgelijks.

Een aantal prijsvechters op de markt van sim only abonnementen zijn:

    • Simpel
    • Robin Mobile
    • Youfone
    • Hollandsnieuwe
    • Simyo

Deze providers bieden hun sim only abonnementen aan in verschillende vormen, waardoor er voor jou altijd een goedkope sim only tussen zit. Zo biedt Hollandsnieuwe alles uit één bundel abonnementen aan. Op deze manier kun je per maand beslissen waar jij je tegoed aan wilt uitgeven. Kies je voor het ‘1000’ pakket en bel je een bepaalde maand misschien voor 400 minuten? Dan kun je de overige 600 gebruiken aan MB’s en sms’jes. Vervolgens kun je de volgende maand al je tegoed bijvoorbeeld gebruiken voor MB’s, voor dezelfde maandelijkse abonnementsprijs.

Alle providers proberen hun graantje mee te pikken op de sim only markt. Deze markt groeit namelijk snel ten koste van de prepaid markt en wordt daarnaast gezien als de nieuwe standaard voor telefoonabonnementen. Om deze redenen zie je ook bij grote providers zoals Vodafone en KPN regelmatig goedkope deals in reclamespotjes voorbij komen.

Welke sim only is voor jou het goedkoopste

Welk abonnement voor jou het goedkoopste is, ligt aan jouw voorkeuren. Ga je vooral internetten op je smartphone, of gebruik je hem ook nog wel regelmatig om te bellen en sms’en? Hecht je daarnaast nog waarde aan een bepaalde provider, omdat deze je goede voordelen of service biedt? Deze zaken dien je allemaal mee te nemen in de keuze voor jou goedkoopste sim only abonnement. Alle providers bieden goede of goedkope sim only abonnementen. Het is aan jou om te beoordelen welke het beste bij jou past!

Sim only met internet

De grootste vraag is momenteel naar sim only abonnementen met veel internet en nog slechts een paar belminuten. Een aantal telecomproviders, zoals Youfone en Vodafone spelen hier goed op in. Zij bieden abonnementen aan waarmee je de combinatie tussen veel internet en weinig belminuten kan maken. Andere providers bieden goede alternatieven in de vorm van veel internet en daarbij een onbeperkte hoeveelheid belminuten. Dit kost in de praktijk vaak niet eens zoveel meer. Neem bijvoorbeeld een abonnement van Youfone, waarbij je voor €14,- 1,5 GB (4G) internet krijgt en 100 belminuten. Wanneer je dit vergelijkt met een abonnement van Tele2, waarbij je voor €15,- onbeperkt belt/smst en 1GB data krijgt, zie je dat je slechts €2,- meer betaalt voor het onbeperkt bellen en smssen.
Ook simpel biedt hele goedkope sim only abonnementen aan. Deze abonnementen bevatten maximaal 1 GB internet, dus dit is niet voor de échte grootverbruiker. Voor consumenten die aan 1 GB genoeg hebben is dit zeker een goedkope sim only aanbieder.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 14 =