Written by medewerker

Goedkoop telefoon of sim only abonnement?

Telefoons zijn tegenwoordig niet weer weg te denken uit deze maatschappij. Bij de nieuwste smartphones wordt vaak een telefoon abonnement of een sim only abonnement afgesloten. Maar kies je nou voor een goedkoop telefoon abonnement of goedkope sim only? In deze blog wegen wij deze twee abonnementen tegen elkaar op. Lees dus snel verder!

Welke is goedkoper?

Over het algemeen zijn de goedkoopste sim only abonnementen voordeliger dan telefoon abonnementen. De voornaamste reden hiervoor is natuurlijk de smartphone. Klik hier voor meer informatie over goedkope sim only abonnementen. Bij een telefoon abonnement combineer je het abonnement met een smartphone. Bij een sim only abonnement betaal je enkel voor de bundel die het abonnement je biedt. Bij beide abonnementen zal de prijs zal altijd afhangen van je eigen wensen. Een goedkoop mobiel abonnement is mogelijk met een kleine bundel of een goedkope telefoon. Een goedkoop sim only abonnement kan met een kleine bundel of bijvoorbeeld lage internetsnelheid.

Voordelen (goedkoop) telefoon abonnement & sim only

Een goedkoop telefoon of sim only abonnement moet maar net aan jouw wensen voldoen. Het is daarom ook goed om deze abonnementen met elkaar te vergelijken. Daarom vind je hieronder de voordelen van zowel sim only als een telefoon abonnement.

Voordelen sim only abonnement

Hieronder zie je de voordelen van een (goedkope) sim only tegenover een telefoon abonnement:

 • De maandlasten voor een sim only abonnement zijn lager. Je betaalt enkel voor het abonnement en bent maandelijks niets kwijt aan een telefoon.
 • Als er iets met je telefoon gebeurd, hoef je geen maandelijkse kosten te betalen voor een telefoon die je niet meer gebruikt.
 • Je kunt makkelijker zelf bepalen op welke telefoon je het abonnement gebruikt.
 • In de meeste gevallen kom je goedkoper/voordeliger uit door voor sim only te kiezen.
 • Je hoeft niet de hele contractduur dezelfde telefoon te houden. Het abonnement kan gewoon mee naar een nieuw toestel.

Interesse in het vergelijken en afsluiten van een goedkoop sim only abonnement? Je ziet hieronder de beste & voordeligste opties! Aangezien dit allemaal goedkope sim only abonnementen zijn, is het verstandig om het abonnement dat het beste bij jou past te kiezen (heb je bijvoorbeeld meer data nodig, kies hier dan voor).


Voordelen telefoon abonnement

Een telefoon abonnement zal dus vaak duurder uitvallen. Toch heeft het ook voordelen. De voordelen van een (goedkoop) telefoon abonnement zijn als volgt:

 • Bij een mobiel abonnement ontvang je altijd een nieuwe telefoon.
 • De nieuwste smartphones worden betaalbaar. Het bedrag wordt namelijk over 1 of 2 jaar verspreid.
 • In sommige gevallen kan een telefoon abonnement voordeliger zijn dan het aanschaffen van een losse telefoon. Dit hangt echter van je eigen voorkeuren af.

Indien je interesse hebt in (het vergelijken van) telefoon abonnementen, vind je op deze pagina meer informatie.

Tips om te vergelijken

Of je nou voor sim only of een telefoon abonnement kiest, het is handig om te weten hoe je het beste abonnementen kunt vergelijken. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Hoeveel data denk ik te verbruiken per maand?
 • Hoeveel belminuten denk ik nodig te hebben per maand?
 • Wil ik een contract voor 1 maand, 1 jaar of 2 jaar?

Filter de antwoorden op deze vragen in de bovenstaande vergelijker. Zo kom je gemakkelijk en snel tot een voordelig abonnement en bespaar je, waardoor je goedkoper uitkomt!

Wanneer kies ik welk abonnement?

Weeg de voordelen van de abonnementen met elkaar af, dan zul je erachter komen wat jij persoonlijk belangrijk vind. Als je een goedkoop telefoon abonnement of sim only abonnement wilt, zul je zelf onderzoek moeten doen. Iedereen heeft andere voorkeuren, wat de prijs laat verschillen. Als je nog een goed werkende telefoon hebt is een telefoon abonnement natuurlijk overbodig. Een sim only abonnement is dan een stuk handiger.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × vijf =