Written by Donat Berisha

Goedkoop mobiel abonnement zonder toestel

Ben je op zoek naar een goedkoop abonnement, zonder dat je hierbij een telefoon ontvangt? De oplossing hiervoor is een goedkoop sim only abonnement. Met sim only sluit je alleen een abonnement af en ontvang je dus geen toestel. Dit scheelt behoorlijk wat kosten. In dit artikel geven we meer informatie over het kiezen voor een goedkoop mobiel abonnement zonder toestel en wat hier dan de beste abonnementen voor zijn.

Top 5 goedkope abonnementen zonder telefoon

Wij hebben uitgezocht wat de goedkoopste sim only abonnementen zijn en op basis hiervan een top 5 gemaakt met de beste abonnementen. Klik op een van de bestelknoppen voor meer informatie of om direct te bestellen!

1) Youfone
200 min / sms + 1 GB= €6,-
Bestellen
2) Lebara
150 min & 150 sms + 2 GB = €7,50,-
Bestellen
3) Hollandsnieuwe
1000 min / sms / MB = €7,50,-
Bestellen
4) BEN Sim Only
200 min / sms + 2,5 GB= €8,-
Bestellen
5) Youfone
Onbeperkt min / sms + 1 GB= €8,-
Bestellen

Tips om te besparen op sim only

Je wilt een sim only (abonnement zonder telefoon) en wilt hier zo goedkoop mogelijk mee uitkomen. Hierboven zie je de beste voordelige abonnementen. Hoe zorg je er met een abonnement zonder toestel voor dat je in het algemeen goedkoper uitkomt?

  • Door voor een contract van twee jaar te kiezen, kom je bij de meeste providers goedkoper uit.
  • Virtuele telecomproviders (MVNO’s) zoals Youfone en Lebara hebben over het algemeen goedkopere abonnementen dan de grotere providers (zoals KPN en Vodafone).
  • Pas je bundel aan op jouw verbruik. Zo weet je dat je niet voor een te grote bundel kiest en kun je goedkoper uitkomen.

De voordelen van een goedkoop mobiel abonnement zonder toestel

Hieronder benoemen we wat de voordelen van een dergelijk goedkoop mobiel abonnement (zonder smartphone) zijn:

  • Uiteraard betaal je maandelijks een laag tarief. Je komt dus goedkoop uit.
  • Wanneer je voor een abonnement mét telefoon kiest, sluit je eigenlijk een lening af. Met een goedkoop mobiel abonnement zonder toestel sluit je geen lening voor een telefoon af.
  • Bij goedkope sim only’s vindt er geen BKR-registratie plaats.
  • Tegenwoordig worden goedkope abonnementen steeds voordeliger. Daarmee wordt bedoeld: je ontvangt steeds meer data, belminuten en sms’jes voor een laag tarief.
  • Als je een bepaalde telefoon wilt, maar deze in Nederland niet wordt aangeboden bij abonnementen, is het voordeel van sim only dat je een goedkoop abonnement kunt afsluiten en daarnaast de telefoon los kunt kopen.

Al met al dus voldoende voordelen! Weet je nog niet zeker of een goedkoop telefoon abonnement toestel voor jou geschikt is, lees dan hieronder verder.

Voor wie is een goedkoop telefoon abonnement zonder toestel geschikt?

Een goedkoop abonnement zonder toestel is vooral geschikt wanneer je al een telefoon hebt. Je vindt het niet nodig om bij het verlengen of het afsluiten van een ander abonnement een nieuw toestel te ontvangen, omdat jouw telefoon gewoon prima werkt en er niets aan mankeert.

Door hiervoor te kiezen, kom je veel goedkoper uit met je abonnement. Voor velen is de prijs van een abonnement natuurlijk een belangrijke factor. Een toestel bepaalt voor het grootste gedeelte de prijs van een abonnement. Wanneer je voor een sim only abonnement kiest, kom je stukken goedkoper uit.

Verder is een sim only ook geschikt voor wanneer je geen geschikte telefoon + abonnement kunt vinden. Een oplossing hiervoor is om het toestel gewoon los te kopen en hierbij een goedkoop abonnement te nemen.

Bovendien vindt er bij goedkope abonnementen zonder toestel geen BKR-registratie plaats. Dit is voor velen fijn en gewenst. Bij abonnementen met toestel is er namelijk wel sprake van een BKR-registratie. Is dit voor jou van belang, dan is een goedkoop telefoon abonnement zonder toestel een goede keuze.


Hopelijk heb je door dit artikel meer inzicht in de voordelen van een goedkoop abonnement zonder telefoon en weet je of een dergelijk abonnement bij jou past. Heb je nog vragen over goedkope abonnementen? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − vier =