Written by Merel

Gebruik mobiel internet blijft stijgen!

9 maanden van het jaar 2016 zorgde al voor meer mobiel internetgebruik dan in de volle 12 maanden van het jaar daarvoor. De conclusie die hieruit getrokken kan worden is dat de stijgende lijn van internetgebruik via mobiel onverminderd blijft stijgen. Dit is gebleken uit een onderzoek van het ACM.

In de eerste drie kwartalen van 2016 is maar liefst 129 miljard aan MB’s verbruikt in Nederland. In heel 2015 was dit 114 miljard MB, wat deze stijging wel duidelijk maakt.
Wij van Sim Only Check staan niet te kijken van deze uitslag. We merken bij onszelf, maar ook om ons heen dat we vaak met ons mobieltje in ons handen staan en dat is niet om te sms’en. We zoeken deze oorzaak in de verbetering van het mobiele netwerk.

Oorzaak van dit succes

De oorzaak van deze stijging kunnen we vinden in het sterke netwerk. Eigenlijk hebben we overal binnen de landsgrenzen wel internetbereik en doordat bijna alle providers tegenwoordig 4G internet aanbieden, werkt alles supersnel. Daarom gebruiken we ons mobieltje ook steeds vaker om spelletjes te spelen, films of series te kijken of grotere bestanden te verzenden, wat het gebruik van mobiel internet laat stijgen. Daarnaast wordt er ook steeds vaker gebeld via het internet. Denk hierbij aan bellen via WhatsApp of Skype. Ook dit zorgt voor een hoger gebruik van mobiel internet.

De goedkoopste internet bundels

Eigenlijk wordt er tegenwoordig via de smartphone vooral gebruik gemaakt van internet. Vooral onder de jongeren is deze trend duidelijk zichtbaar. Er wordt ook nog wel gebeld (bellen zit na een dip ook weer in een stijgende lijn), maar van sms wordt eigenlijk nog nauwelijks gebruik gemaakt. Als dit ook voor jou geldt, is het belangrijk om de keuze voor je sim only abonnement te baseren op de internet bundel, waarbij de vraag: “Hoeveel MB data heb ik nodig?”, van groot belang is. Vervolgens zoek je bij jouw dataverbruik een aantrekkelijk bundel. Om je de keuze makkelijk te maken hebben we hieronder de goedkoopste internet bundels voor je op een rijtje gezet:

  1. Robin Mobile Junior: Onbeperkt bellen, sms’en en internetten voor €19,95 per maand
  2. Ben: 300 belminuten, 300 sms en 5000 MB voor €17,- per maand
  3. Vodafone: 150 belminuten, onbeperkt sms’en en 5000 MB voor €18,- per maand
  4. Youfone: 250 belminuten, 250 sms en 6000 MB voor €19,- per maand
  5. Vodafone: Onbeperkt bellen & sms’en en 5000 MB voor €22,50 per maand

De maandprijs is gebaseerd op een tweejarig sim only abonnement en geldt voor mensen die ongeveer 5000 MB internet per maand nodig hebben. Gebruik jij meer of minder internet? Dan zul je een andere vergelijking moeten maken. Je kunt sim only abonnementen vergelijken op onze homepage. Hierbij geven we je één belangrijke tip: Kies voor een iets ruimere internetbundel dan je denkt nodig te hebben, zodat je niet zonder internet (of met traag internet) komt te zitten. Vaak is een iets grotere bundel namelijk niet meer zoveel duurder.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

negentien + elf =