Written by Donat Berisha

eSIM overzetten naar nieuwe telefoon

Een nieuwe telefoon gekocht? Gefeliciteerd! Alleen nog even je simkaart erin plaatsen, en je bent klaar… tenzij je gebruik maakt van eSIM. Dan is er natuurlijk geen sprake van een simkaart. Toch wil je wel je ‘digitale sim’ naar je nieuwe telefoon overzetten. Hoe doe je dat per provider, en wat komt hierbij kijken? In dit artikel lees je hoe je je eSIM overzet naar een nieuwe telefoon!

eSIM overzetten per provider

Het is bij meerdere providers mogelijk om een eSIM abonnement af te sluiten. Dit zijn T-Mobile, KPN, Vodafone en Simyo. Hoe het proces van overzetten precies verloopt, is dan ook afhankelijk van je sim only provider. Daarom lees je hieronder een uitleg per aanbieder.

T-Mobile eSIM overzetten

Bij T-Mobile heb je (zoals bij eigenlijk alle sim only providers) een ‘eSIM-profiel’. Deze kan bij T-Mobile maar één keer aan één telefoon worden gekoppeld. Dit betekent dat je je eSIM-profiel niet zomaar kunt overzetten naar een ander toestel. De oplossing hier is om een nieuwe eSIM te bestellen. Dit doe je als volgt:

 1. Log in op je persoonlijke account binnen My T-Mobile.
 2. Vraag een nieuwe eSIM aan. Hierbij worden je gegevens overgezet.
 3. Bestel de nieuwe eSIM, en download deze op je nieuwe telefoon.
 4. Volg de stappen binnen My T-Mobile om de nieuwe eSIM te activeren.

Op de bovenstaande manier kun je je T-Mobile eSIM overzetten. Lukt dit niet, dan is er altijd de optie om even contact op te nemen met de klantenservice of naar een T-Mobile shop te gaan. Zij kunnen je helpen met het overzetten.

KPN eSIM overzetten naar nieuwe telefoon

Wil je je KPN eSIM overzetten, dan geeft de provider aan dat het van belang is dat je je profiel op je oude telefoon niet verwijdert. Tijdens het proces van het overzetten en installeren op je nieuwe telefoon, ontvang je namelijk een sms-verificatiecode op je oude toestel. Deze sms kun je dus niet ontvangen als je ‘KPN eSIM-profiel’ op je oude smartphone verwijderd is.

Zo zet je je KPN eSIM over:

 1. Download de MijnKPN app (op je nieuwe telefoon) en log in.
 2. Klik vervolgens op ‘Bekijk meer opties’.
 3. Navigeer naar ‘Simkaart’ en daarna naar ‘Simkaart vervangen’.
 4. Kies voor eSIM.
 5. Volg de stappen in de MijnKPN app om je eSIM te downloaden. Tijdens dit proces ontvang je op je oude telefoon een sms-verificatiecode. Deze vul je op je nieuwe telefoon in.
 6. eSIM wordt geïnstalleerd en geactiveerd op je nieuwe smartphone, en automatisch gedeactiveerd op je oude toestel.

Heb je wel al je eSIM-profiel van je oude toestel verwijderd? Volg dan onderstaande stappen om toch je eSIM over te zetten:

 1. Vraag een fysieke simkaart aan.
 2. Activeer de simkaart.
 3. Installeer na activatie een eSIM-profiel.

Vodafone eSIM overzetten

De makkelijkste manier om bij Vodafone je eSIM over te zetten naar een andere telefoon, is door gebruik te maken van je eSIM voucher. Deze heb je ontvangen toen je eSIM voor het eerst hebt besteld. Het kan echter ook via My Vodafone, bijvoorbeeld wanneer je je voucher kwijt bent. Hieronder zie je voor beide opties een uitleg.

Overzetten met je eSIM voucher

 1. Verwijder het eSIM-profiel van je oude telefoon.
 2. Volg de instructies op je voucher.
 3. Installeer eSIM op je nieuwe telefoon.

Vodafone eSIM overzetten via My Vodafone

 1. Verwijder nog niet het eSIM-profiel van je oude telefoon.
 2. Log in op My Vodafone.
 3. Navigeer naar ‘Je eSIM bekijken of overzetten’.
 4. Volg de stappen om eSIM te activeren op je nieuwe toestel.

Simyo eSIM overzetten naar nieuwe telefoon

Bij het overzetten van je eSIM bij Simyo ontvang je een verificatiecode / validatiecode op je oude toestel. Verwijder dus niet je eSIM-profiel. Heb je dit wel al gedaan, neem dan contact op met de klantenservice van de aanbieder. Deze kan je dan een code toe mailen, welke je kunt gebruiken om op je nieuwe toestel eSIM te activeren.

Je Simyo eSIM overzetten werkt als volgt:

 1. Installeer op je nieuwe smartphone de Mijn Simyo app.
 2. Open de app en navigeer naar ‘Instellingen’.
 3. Ga naar ‘Simkaart’ en tik vervolgens op ‘Overstappen naar eSIM’.
 4. Volg de stappen op je scherm om eSIM te installeren en activeren. Hierbij zul je dus ook de verificatiecode op je oude toestel ontvangen en op je nieuwe toestel tijdens de installatieproces moeten invullen.

eSIM overzetten naar nieuwe iPhone

Heb je op je iPhone eSIM? En heb je onlangs een nieuw toestel gekocht? Je moet dan natuurlijk nog even je eSIM overzetten naar je nieuwe iPhone. Er zijn twee methodes:

 1. Via een van de hierboven beschreven stappenplannen.
 2. Direct via je iPhone eSIM overzetten.

De eerste methode werkt vrijwel altijd, de tweede methode werkt niet bij alle providers. Wel is het direct overzetten (de tweede methode) het simpelst als je een iPhone hebt. Daarom beschrijven we deze hieronder.

Direct je eSIM abonnement overzetten naar je nieuwe iPhone
Bij de configuratie van je nieuwe iPhone krijg je vanzelf de optie om je mobiele abonnement over te zetten. Zo doe je dat:

 1. Selecteer het juiste mobiele nummer bij de optie ‘Zet mobiel abonnement over’.
 2. Tik nu op ‘Ga door’.
 3. Volg de stappen op je scherm.
 4. Na het proces kun je controleren of je eSIM automatisch is overgezet door naar het nummer te bellen (en met je nieuwe iPhone zelf een ander nummer te bellen).

Lukt je eSIM overzetten met deze methode niet, dan dien je dus alsnog de eerste methode te volgen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − acht =