Written by Donat Berisha

eSIM aanbod van KPN vertraagd

Het aanbieden van eSIM zou eigenlijk in oktober al moeten gebeuren, maar KPN heeft deze deadline niet gehaald. In deze blog behandelen we de nieuwe ontwikkelingen rondom eSIM en leggen we nog even uit wat het precies is. Lees dus snel verder.

Aanbieden van eSIM uitgesteld

Doordat de deadline van oktober niet is gehaald, moest KPN het aanbieden van eSIM sim only uitstellen. Nu gaat KPN het pas ergens in de komende weken aanbieden aan klanten. Een definitieve datum is nog niet genoemd. KPN zegt dat ze op korte termijn verwachten de eSIM te kunnen introduceren voor alle bestaande en nieuwe klanten. Zodra eSIM beschikbaar is, zal de provider daar meer meer informatie over geven. Afgelopen weken zijn er wel veel tests gedaan, waar een aantal verbeterpunten aan het licht waren gekomen. Deze zijn nu doorgevoerd, maar hebben voor vertraging gezorgd.

eSIM aanbieders

Particuliere klanten van KPN moeten dus nog even wachten voor ze gebruik kunnen maken van eSIM. Voor grootzakelijk-abonnementen bood KPN echter al wel eSIM aan. Dochtermerk Simyo biedt vanaf het begin van dit jaar al wel eSIM aan. Ook grote providers T-Mobile en Vodafone bieden het al aan. Binnenkort komt KPN hier dus bij. Om eSIM te gebruiken heb je wel een geschikte smartphone nodig. Sommige moderne modellen ondersteunen het al wel, waaronder de iPhone XS en 11 series. Vermoedelijk zullen er de komende jaren flink meer ondersteunende smartphones komen.

Alleen voor sim only

Telecomprovider KPN heeft laten weten eSim alleen voor sim only abonnementen te gaan ondersteunen. Dat betekent dat er in de nabije toekomst geen prepaid eSim-ondersteuning komt. Het is op dit moment niet bekend wanneer KPN eSim voor prepaid dan wel gaat ondersteunen; het blijft voorlopig bij sim only. Meer over sim only vind je hier.

Wat is eSIM precies?

Een eSIM is een chip die al in de smartphone zit. Hierdoor is er geen simkaart meer nodig.. Het abonnement of tegoed kun je op de smartphone laden. Dit gaat vaak door het scannen van een QR-code. Een eSIM maakt het tevens mogelijk om meerdere abonnementen op één toestel te laden. Je kunt per abonnement een ander nummer hebben, maar deze zijn wel te gebruiken op hetzelfde toestel. Er moet één standaard abonnement aangewezen worden. Deze wordt gebruikt voor apps als FaceTime en Whatsapp. Het werkt eigenlijk hetzelfde als dualsim, alleen zijn er niet meerdere simkaarten voor nodig.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

negen + 16 =