Written by Mark Bakker

Eneco mogelijk nieuwe Sim Only provider?

Eneco is de laatste tijd bezig met het overwegen om ook sim only aan te gaan bieden. Hierbij denkt Eneco voornamelijk aan simonly diensten op het gebied van internet of things (IOT). Eneco denk de komende jaren tussen 2020 en 2022 150000 slimme hitte meters te leveren aan Nederlandse huishouden. Bij het aanbieden van de sim only abonnementen wilt Eneco voornamelijk fungeren als merknaam.

Slimme hitte meters van Eneco

Eneco denkt vanaf 2020 in 2 jaar tijd 150000 slimme thermostaten te leveren aan de Nederlandse huishoudens. Daarnaast verwacht het 200000 andere devices te leveren die verbonden zijn met internet of things connectiviteit. De aanbieder van bovenstaande IOT diensten zullen de hoeveelheid data (1 tot 5 MB) verrekenen aan Eneco. Eneco zal het vervolgens om zijn beurt weer doorberekenen aan haar klanten. De aanbieder van de IOT diensten zal ook verantwoordelijk zijn voor de integratie en het dataverkeer van Eneco.

De Sim Only overweging van Eneco

Naast de sim only diensten op het gebied van IOT is Eneco ook aan het overwegen om sim only abonnementen aan te bieden die spraak, SMS en data omvatten. Bij het aanbieden van deze simonly abonnementen legt Eneco de focus op de randstad. Ook bij deze simonly abonnementen zal gelden dat de wholesales het totale netwerk verbruik ten koste zal leggen aan Eneco en dat Eneco dit vervolgens kan uitsplitsen over haar klanten. De netwerkbeheerder is dus zowel verantwoordelijk voor het leveren van de simkaart als de bijbehorende diensten spraak, SMS en data.

Wat is Eneco?

Eneco bestaat uit een groep van meerdere bedrijven die probeert op een innovatieve wijze actief te zijn in de energiesector. Eneco probeert aan de hand van hun missie “groene energie van iedereen” ernaar te streven dat mensen zelf de regie in handen nemen op het gebied van stroom. aan de hand van deze missie is Eneco koploper geworden op het gebied van duurzame energie. Naast hun activiteiten in Nederland is Eneco ook actief op internationaal gebied. Hierbij zijn ze dus de afgelopen jaren actief geweest als energieleverancier en zullen ze in de toekomst wellicht ook sim only abonnementen aanbieden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − veertien =