Written by Merel

De vraag naar onbeperkt internet stijgt

Dat we in Nederland heel veel gebruik maken van internet, is geen nieuws meer. We hebben steeds meer vraag naar onbeperkt internet, want we zijn altijd online. Niet langer alleen thuis of op het werk, maar ook onderweg als we ergens op moeten wachten. Even snel een appje sturen, social media checken of het laatste nieuws lezen doen we massaal.

De smartphone is een laagdrempelig device om hiervoor te gebruiken, want je hebt hem (bijna) altijd bij je en hij staat in de meeste gevallen altijd aan. Hierdoor heeft de smartphone in de afgelopen jaren de laptop verdrongen als het gaat om internetten. Het gebruik van mobiel internet is de afgelopen jaren flink gestegen, stijgt nog steeds en zal ook in de toekomst blijven stijgen. Daarom is er steeds meer vraag naar onbeperkt internet. De consument wilt namelijk niet langer rekening te hoeven houden met hoeveel MB’s hij al verbruikt heeft, of met een dikke rekening opgescheept worden wanneer je het internet limiet overschrijdt.
Vroeger lag de maximale MB-grens van ‘onbeperkt internet’ op 1GB. Nu is dat bij sommige telecomproviders het kleinste aantal MB’s dat je aan kan schaffen (via bundel of abonnement).

Gebruik van MB’s

Naast het feit dat we steeds meer gebruik maken van mobiel internet, gebruiken we tijdens het internetten op onze smartphone ook steeds meer MB’s. Doordat filmpjes van steeds hogere kwaliteit zijn, kost het ook meer internet MB’s om deze te bekijken of door te sturen. Daarnaast kijken we ook steeds vaker filmpjes, Netflix of Online TV.
Ook zorgt de goedkope prijs van internet MB’s ervoor dat we er veel vaker en meer gebruik van maken. Hoe groter je internetbundel is, hoe goedkoper de prijs per MB wordt dus men neemt voor het gemak steeds grotere internetbundels of internetabonnementen. We hoeven dan niet meer op zoek naar WiFi-zones of bewust op ons internetgebruik te letten.

Sim only abonnementen

Met een sim only abonnement heb je vaak de keus uit een groot aanbod aan internetabonnementen of bundels vanaf ongeveer 200 MB. Er is wel een verschuiving zichtbaar in het aanbod internetbundels in goedkope sim only abonnementen. De kleinere bundels verdwijnen en er komen steeds grotere voor in de plaats. Een logische verschuiving als je het ons vraagt. De prijzen van de bundels worden met deze verschuiving niet eens merkbaar duurder, het internet wordt dus gewoon goedkoper.

Onbeperkt internet

Ondanks het feit dat er steeds meer vraag is naar echt onbeperkte internetbundels, zijn er nog maar weinig telecomproviders die dit aanbieden. Robin Mobile is één
n van de weinig waar je echt kan kiezen voor onbeperkt internet. Bij andere aanbieders, zoals T-Mobile, kun je eventueel tegen betaling ook blijven internetten wanneer je over je internetabonnement heen bent, maar wel tegen een lagere snelheid. Met deze lagere snelheid kan je geen YouTube filmpjes meer kijken en ook niet meer online TV kijken of online gamen. Onbeperkt internet is echt de toekomst.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × twee =