Written by SimonlyCheck

De prijzenoorlog in sim only land!

Het is prijzenoorlog op de sim only markt! Je zal het vast wel gezien hebben, de reclame van Simpel. Gratis bellen, gratis sms’en en 1500Mb internet. En dat allemaal voor maar euro 10,- per maand. Als je iemand bent die veel belt is dit natuurlijk echt een uitkomst. Ook als je wat minder belt kan het een goede keuze zijn om toch maar voor een paar euro meer onbeperkt bellen te nemen. Het voordeel is namelijk dat je nooit meer buiten je bundel belt. Dus als je een keer een maand veel belminuten verbruikt blijft het maandbedrag gewoon hetzelfde. Simpel biedt er verder een hele mooie internetbundel bij waar de meeste mensen meer dan genoeg aan hebben. Met 1500Mb internet kun je eigenlijk alles doen zoals appen, mail ontvangen en versturen, surfen en filmpjes kijken. Doe je dat laatste echter in enorme proporties dan is het wel verstandig een hogere internetbundel te nemen. Als je dit namelijk veel over 3g of 4g doet kan dit behoorlijk oplopen. Met een WIFI verbinding is er uiteraard niks aan de hand. De “Belrevolutie” zoals Simpel het noemt is een mooie aanbieding maar ook een goede ontwikkeling. Andere sim only providers moeten nu namelijk ook hun prijzen gaan aanpassen om mee te kunnen in de markt. En dat maakt de keuze voor de consument dus alleen maar groter!

Zo is Youfone ook met hun prijzen aan het stunten. Zo hebben ze voordelige onbeperkt sim only abonnementen te bieden en klimmen ze omhoog voor hun stukje marktaandeel. De abonnementen zijn echter nog niet zo aantrekkelijk als die van Simpel. Momenteel kun je bij Youfone vanaf euro 11, per maand onbeperkt bellen bij een 2-jarig abonnement. Dan zit er geen internetbundel bij, welke je dus naar wens nog dient toe te voegen. Om even uit te gaan van 500 MB zit je dan op een maandbedrag van euro 16,- totaal op basis van een 2-jarig abonnement. Simpel blijft dus nog steeds de enige op dit moment die voor maar euro 10,- echt een heel mooi onbeperkt sim only abonnement aanbied. Er wordt vanzelfsprekend wel gebruik gemaakt van een “fair use policy” wat inhoud dat je niet tot aan het extreme kun gaan bellen. Hiervoor moet je echter absurd veel bellen (bv. de hele dag of je telefoon als babyfoon dagelijks gebruiken) waarmee je op belachelijk veel belminuten uitkomt. In de praktijk gebeurd dit echter zo goed als nooit. Je kan dus met een gerust hart veel bellen en hoeft je dus niet druk te maken dat je hiermee in de problemen komt.

Het voordeel van deze ontwikkelingen…

Of er nu nog maar weinig sim only provider momenteel meegaan in de prijzenoorlog, het blijft een voordeel dat deze is ontketend. Vroeg of laat zullen de andere providers toch moeten komen met aangepaste prijzen en abonnementen. In de sim only markt volgen ze elkaar namelijk dagelijks en zien dus ook dat er klanten mee verloren gaan als ze niet meegaan in de veranderingen in het voordeel van de consument. Reken er dus maar op dat er meer gaan volgen!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × drie =