Written by Dennis Vlaar

Dataverbruik bij VodafoneZiggo stijgt een derde

Uit het jaarverslag van VodafoneZiggo blijkt dat het aantal verbruikte data bij de provider flink is gestegen. Het dataverbruik bij Vodafone is een derde gestegen en bij Ziggo zo’n 20%. In dit artikel lees je meer belangrijke punten die uit het jaarverslag naar voren zijn gekomen. Lees dus verder!

Dataverbruik VodafoneZiggo

In het jaar 2019 is het totale dataverbruik met 33% gestegen ten opzichte van 2018. In totaal werd er via het Vodafone netwerk 154.000 Terabyte aan data verbruikt. Bij Ziggo was er een stijging van ongeveer 20% te zien. In 2019 bedroeg het totale verbruik 9,1 Exabyte. Een Exabyte is 1 miljoen keer zo veel als een Terabyte.

Klantervaring

VodafoneZiggo heeft in 2019 veel ingezet op het verbeteren van de klantervaring. Dit blijkt ook uit het jaarverslag van de provider. De net promoter score van Vodafone is gestegen met 8 punten en bij Ziggo met 3 punten. VodafoneZiggo heeft de klantervaring proberen te verbeteren door te onderzoeken wat klanten het fijnst vinden. Zo deden ze bijvoorbeeld een onderzoek naar op welke contactmomenten je het beste een chatbot kan inzetten op de website.

Minder klachten

De verbeteringen op het gebied van klantervaringen zijn niet voor niets geweest. Het aantal problemen en klachten van klanten is in 2019 afgenomen met 500.000.

Vernieuwde systemen

VodafoneZiggo heeft een aantal oude systemen vernieuwd om de snelheid te verbeteren en energieverbruik te verminderen. Zo hebben ze telefooncentrales vervangen voor spraak platforms, op deze manier wordt er energie en ruimte bespaard. Daarnaast is Vodafone bezig geweest met de technologie waardoor ze nu 5G kunnen aanbieden op het 4G netwerk. Ziggo is bezig met de overstap naar volledig digitale TV. Er zijn nog enkele mensen die gebruik maken van analoge TV, deze mensen moeten binnenkort zijn overgestapt. Ziggo gaat namelijk stoppen met het uitzenden van analoge TV.

Abonnement afsluiten bij Vodafone

Ben je opzoek naar een sim only abonnement? Vodafone is de eerste provider in Nederland die 5G aanbiedt! Hieronder in onze onafhankelijke vergelijker kun je de Vodafone sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Een sim only abonnement bestellen doe je via de bestelknop!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tien + tien =