Written by Dennis Vlaar

Data only abonnement vergelijken?

Wil je een nieuw sim only abonnement, maar heb je geen belminuten of sms’jes nodig? Dan is een data only abonnement geschikt voor jou. Voordat jij een sim-only abonnement koopt wil je natuurlijk je data only abonnement vergelijken. In dit artikel helpen we je met het vergelijken van data only abonnementen. Lees dus verder!

Data only abonnement vergelijken

Er zijn 3 providers die een data only abonnement aanbieden. Dit zijn: KPN, T-Mobile en Vodafone. Met onze onderstaande vergelijker kun je de data only abonnementen met elkaar vergelijken. Er staan in de vergelijker ook een aantal andere providers. Bij deze providers zitten alleen ook een aantal belminuten en sms’jes in het abonnement. Bekijk dus tussen de providers KPN, T-Mobile en Vodafone welk abonnement het beste bij je past. Wil je meteen een data only abonnement afsluiten? Dat kan via de bestelknop!

Er bestaan tegenwoordig ook providers die zich in het specifiek op alleen data richten. Deze ontwikkelen dan data sim only bundels. Je ontvangt hierbij geen belminuten of sms’jes. Dergelijke abonnementen / bundels zijn handig voor bijvoorbeeld laptops of tablets.

Alleen data bundels gebruik groeit in populariteit!

Abonnementen met alleen data worden steeds vaker gebruikt. Dit komt omdat de gemiddelde Hollander zo’n 3 tot 4GB data verbruikt per maand en steeds minder belt en SMS’t. Dit gaat tegenwoordig steeds vaker met bellen via het internet en videobellen. Het is dus niet altijd nodig om een standaard sim only abonnement te nemen.

Voordelen van een data only abonnement

Abonnementen zonder sms’jes en belminuten worden steeds populairder. Dat komt omdat een data abonnement voordelen heeft die een sim only met sms en belminuten niet heeft. Die voordelen zijn:

  • Je betaalt geen onnodige kosten voor belminuten. Je kunt ook bellen met data, via bijvoorbeeld whatsapp bellen.
  • Een sim only abonnement met alleen data, kun je ook gebruiken voor je laptop of voor een WiFi Hotspot. Zo kun je onderweg ook gebruik maken van de beste internetverbinding.

Is een abonnement met data only geschikt voor mij?

Met een sim only abonnement met alleen data, kun je niet met een 06-nummer bellen. Je krijgt bij een data only abonnement dus ook geen 06-nummer, maar een 097-nummer. Een data only abonnement is geschikt voor als je bijvoorbeeld wilt internetten op je laptop of een WiFi router wilt meenemen op reis. Daarnaast kan een data only abonnement ook geschikt zijn voor iemand die wel internet gebruikt op zijn mobiel, maar nooit belt of sms’t.

Is het data abonnement vergelijken gelukt?
Laat het ons weten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 5 =