Written by SimonlyCheck

Concurrentie zorgt voor lagere prijs sim only abonnement!

Door de vele bewegingen in de sim only wereld zijn de prijzen voor een sim only abonnement hier ook aan onderhevig. Naast de grote jongens als een KPN, Vodafone en T-Mobile duiken er steeds meer nieuwe telecomproviders op die allen op hun eigen unieke manier de consument voor zich proberen te winnen. Dit doen ze door niet teveel “fratsen” uit te halen en goede, degelijke sim only abonnement aan te bieden. Gewoon betalen voor wat je nodig hebt. Het is opmerkelijk dat Nederland 1 van de landen is met de meeste keuze in sim only providers. Het wordt tegenwoordig voor vele prepaid gebruikers al heel snel aantrekkelijk dit op te waarderen sim kaartje in te ruilen voor een heel goedkoop (of wat uitgebreider) sim only abonnementje. Als je nagaat dat je voor een paar euro per maand al een instap abonnement hebt en de tarieven voor bellen hiermee een stuk lager liggen dan de gemiddelde prepaid oplossing, is de keuze snel gemaakt. Natuurlijk blijven er altijd mensen die de voorkeur geven aan prepaid, ook al is dit financieel een stuk minder aantrekkelijk.

Sim only voor kleine gebruikers

Ben je iemand die niet veel belt en bijna geen gebruik maakt van mobiele data? Dan is een goedkoop sim only abonnement met 100 tot 200 belminuten echt iets voor jou. Hiermee heb je de keuze uit providers die enkel en alleen maar bellen opnemen in het abonnement en combinatiebundels waarmee verschillende dingen kan worden gedaan. Hiermee kun je dan naast bellen ook sms’en uit dezelfde bundel en bij bepaalde providers zelf bellen, sms’en en internetten uit 1 bundel. Simpel, Ben en Simyo hebben al belbundels vanaf 3 tot 5 euro per maand. Youfone en Hollands Nieuwe hebben combinatiebundels, iets duurder met een vanaf prijs van 8 euro per maand, maar dan heb je ook meer.

Geschikte keuze voor normale gebruikers

Als je een beetje meer gebruikt of een normale gebruiker bent dan is het al snel interessant een belbundel van minimaal 300 minuten te nemen, los van sms. Een databundel van tussen de 1000Mb en 1500Mb voorziet je verder in alle gemakken als het gaat om mobiel internet. Dergelijke sim only abonnementen zijn bij verschillende providers te bestellen. Momenteel heeft Simpel een enorm strakke aanbieding met onbeperkt bellen, onbeperkt sms’en en 1Gb internet. Lees hiervoor wel even goed de actievoorwaarden door.

Voor iedereen die extreem veel gebruikt

Ben je een grootverbruiker en kun je geen genoeg krijgen van mobiel internet? Dan is het verstandig een grote bundel aan te schaffen zodat je nooit buiten je bundel zit te bellen, sms’en of internetten. Als je veel gebruik maakt van mobiel internet en je bv. vaak media verstuurd, filmpjes bekijkt op Youtube of online aan het gamen bent, dan kun je het beste een sim only abonnement afsluiten met een grote internetbundel. Hiermee heb je dan altijd genoeg voor alles wat je met je smartphone doet. Ook als je veel belt of sms’t kan het enorm handig zijn een grote (ruime) belbundel in je sim only abonnement op te nemen. Dit voorkomt onnodig hoge kosten die buiten je bundels vallen waar het tarief opeens een stuk hoger ligt dan de tarieven in je abonnement. Er bestaan ook providers waar je nooit meer dan je internetbundel kunt gebruiken en dus nooit meer betaald voor je mobiele data. De internetsnelheid gaat bij buiten je bundel internetten dan wel flink omlaag. Ook krijg je bij bijna alle providers op tijd een bericht als je over je internetbundel dreigt heen te gaan. Op deze manier ben je ook altijd op de hoogte van je verbruik naast de te downloaden apps waarin je dit kunt zien. Providers waar je nooit buiten je bundel betaald voor mobiel internet zijn o.a. T-Mobile en Tele2.

Let bij het afsluiten wel goed op de abonnementsvorm en of dit ook daadwerkelijk van toepassing is op het abonnement dat je kiest!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twaalf − 2 =