Written by Mo Maghsoudi

Brengt Facebook een eigen cryptomunt uit?

Vandaag gaan we het hebben over Facebook en cryptocurrencies. Twee totaal verschillende onderwerpen als je het aan ons vraagt. Maar als we de berichten van de afgelopen dagen moet geloven, is Facebook bezig met het ontwikkelen van een cryptomunt. In onze blog hebben we de laatste details en ontwikkelingen op een rijtje gezet, zodat je alles goed kunt volgen. Lees verder voor meer informatie!

Facebook, WhatsApp en een cryptomunt

We nemen aan dat iedereen bekend is met Facebook. Maar voor de mensen die nog niet bekend zijn met Facebook, een korte samenvatting: Facebook is een social media platform waar je foto’s, video’s, berichten kunt delen met je vrienden, familie, etc. Facebook is de grootste social media platform met 2.5 miljard gebruikers over de hele wereld. Ze hebben de afgelopen jaren veel (internet)bedrijven overgenomen, zoals: Instagram, Drop.io en WhatApp.

Volgens, Bloomberg, een betrouwbaar bron is Facebook bezig met het ontwikkelen van een eigen “stablecoin”, speciaal bedoeld voor WhatsApp gebruikers. WhatsApp gebruikers kunnen geld overmaken via de chatdienst. Dat is althans de bedoeling. De stablecoin is een digitale valuta die gekoppeld is aan de koers van de Amerikaanse dollar, om de waarde van de munt te kunnen waarborgen.

Waarom WhatsApp? WhatsApp is namelijk niet de grootste chatdienst in de Verenigde Staten. Maar erg populair in de rest van de wereld. Laten we India als voorbeeld nemen met 200 miljoen WhatsApp gebruikers. Als we dit omrekenen, komt 8 procent van alle gebruikers uit India.

Facebook bevindt zich in het beginstadium

Facebook bevindt zich volgens Bloomberg nog in het beginstadium. Ze zijn bij Facebook nog bezig met het ontwikkelen van een strategie om de munt uit te rollen. De verwachting is dat het nog een hele lange tijd zal duren voordat ze de cryptomunt daadwerkelijk uitbrengen.

Volgens veel experts werd het hoog tijd dat Facebook de financiële markt
betreedt. In 2014 heeft Facebook de voormalige CEO van Paypal, David Marcus, ingehuurd om WhatsApp te runnen. Facebook heeft bovendien de afgelopen tijd veel nieuwe werknemers aangenomen. Ze hebben momenteel 40 mensen in hun blockchain groep, volgens de functieomschrijvingen op LinkedIn.

We vragen ons alleen af hoe de munt gaat heten. Op het web zie je veel verschillende namen voorbij komen, zoals: ZuckerCoin, FaceCoin en WhatsCoin. Maar hoe de cryptomunt echt gaat heten is een groot geheim. Het enige wat we kunnen doen is afwachten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + twintig =