Written by Donat Berisha

Bijna iedere Nederlander heeft een telefoon

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat bijna alle volwassenen van de Nederlandse bevolking tussen 16 en 80 jaar een mobiele telefoon heeft. Het onderzoek geeft aan dat 99 procent van alle volwassen Nederlanders over een mobiele telefoon beschikt en maar 1 procent (126.000 mensen) geen telefoon heeft.

In dit artikel gaan we verder in op het onderzoek en kijken we ook naar de populariteit van sim only, abonnementen met telefoon en prepaid simkaarten.

Gebruik van telefoon voor werk

Nederlanders hebben vergeleken met andere landen relatief weinig een tweede telefoon van de zaak. Ongeveer 12 procent heeft naast zijn of haar privé telefoon ook een tweede telefoon van de zaak. In de leeftijdsgroep van 25 tot 34-jarigen ligt dit percentage een stuk hoger (22 procent). De afgelopen tijd is het aantal mensen dat gebruik maakte van een tweede telefoon van de zaak een stuk gedaald. Werknemers gebruiken steeds vaker hun eigen telefoon voor werk met een compensatie van de werkgever.

In totaal gebruikt zo een 23 procent van alle volwassen Nederlanders zijn of haar privé telefoon ook voor werk. In de leeftijdsgroep van 25 tot 34-jarigen ligt dit aantal opnieuw hoger (34 procent).

Gebruik van meerdere telefoons

Van alle volwassen Nederlanders blijkt slechts drie procent twee of meerdere privé mobiele telefoons in gebruik te hebben. Veruit de grootste groep van deze drie procent zijn waarschijnlijk Nederlanders met een expat- of migratieachtergrond. Deze groep maakt gebruik van een tweede telefoon voor een speciale mobiele aansluiting of simkaart om naar het moederland te bellen. Zo een simkaart is vaak voor buitenlands gebruik vaak goedkoper dan een normaal abonnement.

Sim only, abonnement met telefoon of prepaid?

Voor het bellen, sms’en en internetten kan worden gekozen uit een sim only, een abonnement met telefoon en een prepaid simkaart. Hieruit is sim only de meest populaire keuze. Al in 2019 had 54 procent van de consumenten een sim only abonnement. Dit percentage blijft groeien naarmate de populariteit van sim only abonnementen toeneemt. Bovendien is interessant dat sim only in elke leeftijdsgroep aan populariteit wint. De verwachting is dan ook dat sim only in de toekomst zal blijven domineren.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − drie =