Written by SimonlyCheck

Bellen over 4G begint bij Tele2!

Bellen over 4G wordt als eerste mogelijk bij telecomprovider Tele2. Met deze manier van bellen kun je door gebruik te maken van het 4G netwerk bellen en genieten van een nog betere belkwaliteit dan het huidige 3G en in sommige gevallen 2G. Tele2 heeft al een sterk 4G netwerk en is met deze manier van bellen volledig onafhankelijk van hun huidige netwerk waarmee wordt gebeld, namelijk het 2G en 3G netwerk van T-mobile.

Bellen over 4G met het zogenoemde VoLTE

VoLTE ook wel “Voice over LTE” is het bellen op de normale manier maar met het gebruik van 4G netwerken. Geruime tijd zijn verschillende providers zoals KPN, Vodafone en T-Mobile al bezig om het mogelijk te maken over 4G netwerken te kunnen bellen. Deze implementatie heeft een tijdje geduurd maar nu is het dan toch (wellicht enigszins verrassend) Tele2 die hiermee al eerste op de markt komt.

4G netwerken (ook wel LTE) zijn de vervanging van het huidige 3G netwerk. Met de nieuwe netwerk technieken beschikt het 4G over een vele malen hogere capaciteit. Hierdoor is het ook mogelijk om in alle gemak met meerdere apparaten gebruik te maken van het netwerk.

Tele2 is er dus als eerste in geslaagd naast de supersnelle dataverbinding ook bellen over 4G mogelijk te maken. Hiermee kun je dus met gebruik van je mobiel bellen over je 4G netwerk. Tele2 beschikt over een nagenoeg landelijke dekking wat betreft het 4G netwerk. Mocht het echter voorkomen dat de 4G verbinding er tijdens het bellen uitklapt, dan springt deze automatisch over op het 3G netwerk. Zo kun je altijd door blijven bellen, ook als deze dekking even iets minder is.

Door deze manier van bellen over 4G laat Tele2 voorlopig de concurrentie even achter zich. Naar alle waarschijnlijkheid zal het echter niet lang duren voordat ook KPN, Vodafone en T-mobile op de markt gaan verschijnen met deze technologie. Immers zijn dit ook netwerken die over een 4G netwerk beschikken met landelijke dekking.

Geschikte telefoons voor VoLTE

Nog niet alle telefoons zijn geschikt voor deze nieuwe manier van bellen. De nieuwste modellen zoals de Samsung Galaxy S7 en de iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus en de SE zijn allemaal wel geschikt voor bellen over 4G. Heb je dus interesse in het bellen met VoLTE, check dan altijd wel even of je toestel hiervoor is geschikt. Wil je meer weten over de mogelijkheden van bellen over 4G bij Tele2? Dan kun je het beste contact opnemen met Tele2 of hier bij het afsluiten van een abonnement bij Tele2 naar vragen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

negentien + 15 =