Dual Sim

Bij dual sim worden twee simkaarten gebruikt voor één toestel. Dit is heel handig voor personen die meerdere smartphones hebben en dit graag willen terugbrengen naar één. Veel mensen vinden het fijn om privé en zakelijke telefonie te combineren en bereikbaar te zijn op één mobiele telefoon. Ook gebruiken mensen twee simkaarten om mobiel internet en bellen/sms’en van elkaar te scheiden. Denk bijvoorbeeld aan mensen die vaak naar het buitenland reizen. Zo kunnen ze bereikbaar zijn op de ene simkaart en mobiele data verbruiken op de andere. Met dual sim worden enorm veel kosten bespaard.

2G netwerk

2G is het eerste netwerk dat werd gebruikt voor mobiele telefoons. Het ontstaan van het 2G netwerk heeft heel wat teweeg gebracht binnen het mobiele landschap. Voor het eerst kon informatie op grote schaal worden verzonden en ontvangen. Het mobiele internet werd een stuk toegankelijker en wereldwijd konden mensen op het web surfen, berichten versturen of gebruik maken van sociale media. Hiermee vond een absolute revolutie plaats, want 2G zou het eerste netwerk zijn binnen een hele reeks waar smartphonegebruikers van kunnen profiteren in de toekomst.

3G netwerk

Het 3G netwerk is de opvolger van 2G en kent vele voordelen ten opzichte van haar voorganger. Nu iedereen een mobiele telefoon in zijn bezit heeft, wordt er ook steeds meer gevraagd. Mobiel internet moet niet alleen meer toegankelijk zijn, ook streeft iedereen naar een snellere en stabielere internetverbinding zodat er grotere datasets kan worden verzonden en ontvangen. Veel providers zagen de voordelen ook in van het 3G netwerk en boden dit ook direct aan binnen hun telefoonabonnementen. Met de opkomst van het 3G netwerk is er een grote bijdrage geleverd aan die behoeften.

 

Begrippenlijst
3.6 (35.56%) 9 votes