Written by Donat Berisha

Apple introduceert iPhone 12 met 5G

Apple heeft recent de nieuwe iPhones van 2020-2021 geïntroduceerd, die 16 oktober 2020 in voorverkoop gaan. Voor het eerst in de geschiedenis brengt Apple 4 modellen op de markt: de iPhone 12 Mini, de iPhone 12, de iPhone 12 Max en de iPhone Pro Max. Er zit niet veel verschil tussen de vier iPhones. Eén verschil is het beeldschermformaat tussen de verschillende modellen. De andere verschillen zijn de camera configuratie en de opslagcapaciteit. Bij de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max heb je een andere camera configuratie en meer opslagcapaciteit. In dit artikel bespreken we de belangrijkste zaken over de nieuwe iPhone 12 5G.

iPhone 12 met 5G-ondersteuning

De nieuwe iPhone modellen beschikken allemaal over een 5G-netwerk ondersteuning. Volgens Apple kunnen de iPhones overal ter wereld op alle 5G-netwerken gebruikt worden. Aangezien 5G nu best mogelijke internet is, heeft dat invloed op nieuwe telefoons die 5G ondersteunen. Kort gezegd gaat het 5G-netwerk voor smartphones er onder andere voor zorgen dat we:

✓ Sneller kunnen internetten;
✓ Stabieler internet hebben;
✓ Een grotere bereikbaarheid hebben.

Lees hier meer over het 5G-netwerk.

Nieuwste verbeteringen aan de iPhone 12

Er zijn flink wat verbeteringen doorgevoerd in de line-up van de iPhone 12 5G. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • De nieuwe iPhone modellen beschikken over ‘MagSafe’.
  • De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max hebben meer opslagruimte en een nieuwe camera.
  • Er worden geen accessoires meegeleverd, zoals een oplader of een headset.

We bespreken de nieuwe functies hieronder!

iPhone 12 beschikt over MagSafe

Alle nieuwe iPhone modellen beschikken over MagSafe. Magsafe maakt het mogelijk om de iPhones 12 draadloos beter en efficiënter op te laden. Draadloze opladers zijn er genoeg, maar die van Apple is toch nog wel even wat anders. Waar normale draadloze opladers 7,5 Watt leveren, levert de MagSafe maar liefst 15 Watt vermogen. Tegelijkertijd met de nieuwe iPhones introduceert Apple ook twee eigen MagSafe draadloze oplader, die als opvolger kunnen worden gezien van de Apple Airpower.

Betere camera en Lidar-scanner

De iPhone pro 12 en de iPhone 12 Pro Max hebben een nieuwe ultra groothoekcamera met zeven elementen en een diafragma van f / 1.6. Dit betekent dat er mooiere en betere foto’s kunnen worden gemaakt bij weinig licht. Apple heeft ook beloofd om de nachtmodus camera te verbeteren, nu op de groothoek- en dieptesensoren en met time-lapse-opties. Als laatste biedt de Pro-line ook nog een Lidar-scanner, waarmee je de lichtafstand kunt meten en pixeldiepte-informatie van een scène kunt gebruiken.

Geen meegeleverde accessoires

Er worden dit jaar geen accessoires meegeleverd, zoals een oplader of een headset. Behalve de Lightning naar usb-c kabel. Dit heeft Apple zo gedaan om de milieubelasting te verminderen, omdat Apple denkt dat mensen thuis al genoeg opladers en headsets thuis hebben. Doordat er geen extra accessoires bijgeleverd worden is de verpakking kleiner en lichter en daarmee dus milieubewuster.

Wanneer kan ik de iPhone 12 met 5G bestellen?

De Apple iPhone 12 5G en iPhone Pro 12 gaan op 16 oktober in de voorverkoop en komen op 23 oktober op de markt. De Apple iPhone 12 Mini en iPhone 12 Pro Max gaan op 6 november in de voorverkoop en komen op 13 november op de markt. Vanaf 16 oktober kunnen dus de eerste iPhones 12 worden besteld. De kosten lopen flink uiteen en hangen ook af van hoeveel opslagcapaciteit je kiest. De prijzen verschillen van 800 euro tot wel 1600 euro.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − vier =