Written by Dennis Vlaar

Android beveiliging

Je android telefoon staat waarschijnlijk vol met belangrijke gegevens die je liever privé houdt. Om te voorkomen dat dieven of hackers er met jouw informatie ervandoor gaan is het belangrijk dat je je Android beveiligd. In deze blog geven we je tips en informatie over Android beveiliging. Lees dus verder!

Waarom je Android telefoon beveiligen

Het is belangrijk om je android telefoon te beveiligen. Al je dit niet doet dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Je zou bijvoorbeeld geld, wachtwoorden, foto’s of andere gegevens kunnen kwijtraken.

Huawei beveiligen of Samsung telefoon beveiligen?

Android is een besturingssysteem van Google dat gebruikt wordt op veel verschillende telefoons. Android wordt onder andere gebruikt door Huawei, Samsung, OnePlus en Oppo. Een Huawei beveiligen en een Samsung telefoon beveiligen doe je dus op dezelfde manier, omdat deze telefoons beide gebruik maken van het besturingssysteem Android. Je kunt voor elk Android toestel dus dit artikel gebruiken!

Houdt hackers buiten de deur!

Om hackers buiten de deur te houden en het dieven niet te makkelijk maken, moet je een aantal maatregelen nemen. Deze maatregelen zijn niet moeilijk om te doen, maar kunnen je wel enorm helpen. Hieronder zie je wat deze maatregelen zijn!

Download geen onbetrouwbare apps

Het is ten eerste handig om altijd je apps te downloaden via de officiële Google Play store. De apps in deze store zijn namelijk door Google getest op mogelijke gevaren. Het is echter mogelijk dat er soms toch onbetrouwbare apps te downloaden zijn via de Play Store. Hoe herken je deze?

 • Deze apps beloven vaak dingen die te mooi zijn om waar te zijn.
 • Let op recensies, zijn ze negatief of lijken ze nep? Dan is aan te raden om niet de app te downloaden.
 • Apps die toestemming vragen voor applicaties die ze niet nodig hebben. Bijvoorbeeld een spelletje die toegang vraagt tot je camera. Geef dan nooit toestemming!
 • Let op het aantal downloads, als je snapchat wilt downloaden en er staan dat de app maar 1.000 downloads heeft. Dan weet je dat dit niet de echte snapchat is.

Als je te maken krijgt met een van deze punten dan raden wij aan de app niet te downloaden of zo snel mogelijk te verwijderen!

Stel een pincode in!

Het is belangrijk dat niet iedereen zomaar in je telefoon kan komen. Daarom is het handig als je je toegangsscherm vergrendeld. Bij een android beveiliging doe je dat als volgt:

 • Ga naar de app instellingen.
 • Ga naar “beveiliging”.
 • Klik vervolgens op “schermvergrendeling”.
 • Kies het type vergrendeling dat u wilt en stel deze in.

Kies niet een te makkelijk wachtwoord of patroon. Een code is veiliger dan een patroon, want meestal kun je als je vette vingers hebt zien wat het patroon is.

Inschakelen slaapstand

Een pincode beschermt je telefoon wanneer hij zich in slaapstand bevindt. Maar als iemand je telefoon onvergrendeld vindt, dan kan diegene alsnog bij al je gegevens. Het is dus handig als je telefoon automatisch in slaapstand gaat na een bepaalde tijd. Dit doe je bij een android beveiliging als volgt:

 • Ga naar de instellingen.
 • Vervolgens ga je naar “weergave
 • Klik op “slaapstand” en geef aan na hoeveel minuten je wilt dat je telefoon in slaapstand valt.

Als je dit hebt ingesteld gaat je telefoon na een aantal minuten automatisch in slaapstand als je het scherm niet aanraakt. Als je filmpjes aan het kijken bent geldt dit niet.

”Vind mijn apparaat” instellen

Stel je raakt je android telefoon kwijt, dan kun je deze weer terugvinden met de functie “Vind mijn apparaat”. Deze moet wel actief zijn. Dit gebeurt automatisch, het enige wat je hoeft te doen is ingelogd zijn op je Google account. Om je apparaat te vinden moet deze wel aanstaan en verbinding hebben met het internet. Daarnaast moet ook je locatie aanstaan.

Voor wie is dit belangrijk?

Voor iedereen is het natuurlijk belangrijk dat zijn telefoon beveiligt is. Een aantal mensen zijn echter wel gevoeliger voor hackers en dieven. Mensen die niet zo veel verstand hebben van technologie zijn eerder de pineut. Vooral ouderen en kleine kinderen zijn vaak een doelwit voor hackers. Als je iemand kent waarvan je weet dat het een digibeet is, dan raden wij aan om met enige regelmaat te controleren of alles nog goed gaat.

Hoe vaak moet ik mijn android beveiliging verbeteren?

De beveiliging van je Android telefoon zal met enige regelmaat geüpdatet moeten worden. Een mooi moment om te kijken of je telefoon nog goed beveiligd is, is als er een software-update is. Je kunt jezelf dan afvragen of het tijd is voor een nieuwe code om je telefoon te vergrendelen.

conclusie

Om ervoor te zorgen dat de gegevens op je telefoon veilig zijn moet je:

 • Geen onbetrouwbare apps downloaden.
 • Een pincode instellen.
 • Slaapstand inschakelen
 • ’Vind mijn apparaat’ instellen
 • Met regelmaat checken of je telefoon nog goed beveiligt is.

Op het moment dat je deze maatregelen neemt, is je telefoon goed beveiligt tegen dieven en hackers!

Zijn deze tips waardevol voor jou?
Laat hieronder je reactie achter!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − acht =