Written by Donat Berisha

Abonnement zonder toestel met onbeperkt internet

Voor een bundel met onbeperkt internet kiezen, zonder dat je hierbij een nieuwe telefoon ontvangt? Dit is een sim only abonnement. Hiermee ontvang je geen nieuwe telefoon en betaal je daar dus ook niet voor. Door dit te combineren met onbeperkte data, heb je een abonnement zonder toestel met onbeperkt internet. Meer over een dergelijk abonnement en het afsluiten ervan lees je in dit artikel!

Wat is een abonnement zonder toestel met onbeperkt internet?

De veelgebruikte benaming voor een abonnement zonder telefoon met onbeperkt internet is een sim only onbeperkt internet abonnement. Sim only betekent namelijk dat je alleen een simkaart ontvangt en dus geen telefoon (abonnement zonder toestel). Er bestaan verschillende soorten sim only abonnementen. Een populaire soort is een sim only bundel waarbij je onbeperkt internet ontvangt.

Zoek je een abonnement zonder toestel waarbij je onbeperkte data ontvangt, dan is dat dus een sim only onbeperkt internet abonnement.

Wat zijn de voordelen van een dergelijk abonnement?

Voor het bovengenoemde abonnement zijn zowel de voordelen van een abonnement zonder telefoon (sim only) zelf, als de voordelen van onbeperkt internet relevant. Hieronder worden enkele belangrijke voordelen genoemd:

  • Met een sim only kom je goedkoper uit.
  • Je hebt met een sim only meer vrijheid om van telefoon te veranderen wanneer je dat zelf wilt.
  • Je hebt altijd en overal internet en kunt in iedere situatie gebruik maken van de data op je telefoon.
  • Onbeperkt internet is een goede oplossing voor als WiFi het tijdelijk niet doet.
  • In vergelijking met openbare WiFi-netwerken is mobiele data een stuk veiliger om te gebruiken.

Welke providers bieden een abonnement zonder telefoon met onbeperkt internet aan?

Waar er vroeger niet zo veel providers waren die onbeperkt internet voor sim only mogelijk maakten, is dat nu anders. Je hebt de keuze uit meerdere aanbieders. Zie hieronder een overzicht:

  • Budget Mobiel
  • Tele2
  • KPN
  • Vodafone
  • T-Mobile

Aangezien de interesse in onbeperkte data de afgelopen jaar flink is gestegen, kiezen steeds meer providers ervoor een sim only met onbeperkt internet aan te bieden.

Abonnement zonder toestel met onbeperkt internet afsluiten?

Benieuwd naar de providers, tarieven en bundels? Hieronder zie je een vergelijker van de beschikbare sim only abonnementen met onbeperkte data. Filter indien gewenst nog op hoeveelheid belminuten en contractduur. Vervolgens kun je eenvoudig voor je favoriete abonnement kiezen.


Goedkoopste abonnement met onbeperkte data

Bovenstaande vergelijker staat standaard al gesorteerd op prijs. Dat betekent dat je het goedkoopste abonnement als eerste ziet. Wanneer je een abonnement zonder toestel met onbeperkt internet wilt, is Budget Mobiel de goedkoopste aanbieder. Voor 20 euro per maand kun je onbeperkt internetten én onbeperkt bellen & sms’en. Virtuele provider Budget Mobiel maakt gebruik van het KPN-netwerk.

Is een sim only abonnement met onbeperkt internet wat voor mij?

Of een onbeperkt internet sim only abonnement bij je past, hangt vooral af van je verbruik. Voor de grootverbruikers die liever geen limieten hebben, is het verstandig om voor onbeperkt internet te kiezen. Je hoeft je dan namelijk geen zorgen te maken dat je data opraakt (waardoor je niet meer kunt internetten, of moet bijbetalen). Bovendien betaal je niet eens zo veel meer voor onbeperkt internet dan voor een abonnement met 20 GB data. Natuurlijk verschilt dit wel per provider. Wanneer je van jezelf een grootverbruiker van data te zijn, is onbeperkt internet dus een goede keuze.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × twee =