Written by SimonlyCheck

Aandeel SIM only groeit in Nederland

Al enkele jaren groeit het aandeel van sim only binnen Nederland. Steeds vaker verkiezen consumenten een sim only abonnement boven een telefoon abonnement. Zo ook weer in 2014, onderstaande afbeelding komt voort uit een onderzoek van affiliate marketing netwerk zanox. In dit bericht zullen wij dieper ingaan op de redenen waarom sim only zo populair is en blijft.

Aandeel_SIM_only_SIMONLYCHECK
Bron: zanox

Levensduur toestellen

In de afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest in de Nederlandse telecommarkt. Veel nieuwe toestellen en aanbieders zijn op de markt gekomen (Bijvoorbeeld Robin Mobile & Huawei). De mobiele telefoons van tegenwoordig zijn in veel gevallen zodanig opgebouwd dat ze een langere levensduur hebben dan telefoons van enkele jaren geleden. De prijzen zijn daarentegen wel weer hoger maar de kwaliteit van de telefoons is er flink op vooruit gegaan. Doordat de toestellen van deze tijd langer meegaan, verkeren deze in veel gevallen nog in een prima staat zodra het telefoon abonnement van de consument verloopt. De looptijd van telefoon abonnementen is vaak twee jaar, mobiele telefoons kunnen bij de juiste verzorging gemakkelijk drie jaar meegaan. In deze situatie kiezen heel veel (en steeds meer) mensen ervoor om de telefoon aan te houden en het telefoon abonnement te laten verlopen om vervolgens een éénjarig sim-only abonnement af te sluiten. Wat het voordeel hiervan is zullen we in de volgende alinea behandelen.

Lagere vaste lasten

Door het gebruik van een sim only in je mobiele telefoon kun je ervoor zorgen dat je maandelijkse kosten flink omlaag gaan. Er zit natuurlijk wel een “maar” aan dit verhaal, dat is namelijk dat je eenmalig een hoge aanschafprijs moet betalen voor een toestel dat je aan moet schaffen (of je moet nog een goedwerkende telefoon in bezit hebben dan kun je deze kosten ook nog besparen). Je zult waarschijnlijk denken wat is nu het voordeel aan een sim only als je een hoge aanschafprijs moet betalen voor je toestel? Veel mensen hebben maandelijks weinig financiële ruimte over en gaan dus opzoek naar kostenverlagingen. Door eenmalig hoge kosten te maken zul je het komende jaar of jaren elke maand meer geld overhouden, dit vinden veel mensen een prettige ervaring. Daarbij komt dat je aan het eind van het verhaal ook nog goedkoper uit bent als je kiest voor het goedkoopste sim only abonnement. De goedkoopste sim only heb je al voor minder dan €10,- euro per maand. Het gemiddelde telefoon abonnement kost zo rond de €35,- euro per maand. Reken dus maar uit wat je zult besparen in één of twee jaar tijd.
*Let wel op dat we hier praten over een gemiddelde prijs en dit irrelevant kan zijn voor jouw eigen bel, sms en internet gedrag!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + twaalf =