Written by SimonlyCheck

4G netwerk T-mobile Nederland

Met het nieuwe 4G worden internetsnelheden bij mobiel datagebruik aanzienlijk verhoogd. In potentie kun je hiermee in de praktijk en bij veel gebruik van mobiele data een wezenlijk verschil merken. Als voorbeeld kun je stellen dat in vergelijk met 3G Youtube fimpjes sneller laden, grote bestanden sneller kunnen worden binnengehaald, makkelijker meer dingen te gelijk doen en met een optimale verbinding de mooiste games spelen online. 4G wordt al veelvuldig gebruikt bij alle providers, zo ook T-Mobile. In een aantal steden is het al zeer goed te gebruiken en er wordt nog steeds hard gewerkt om het steeds beter uit te breiden door heel Nederland.

4G netwerk T-Mobile voor iedereen!

Iedereen met een T-Mobile abonnement kan gebruik maken van 4G in Nederland. Je hoeft hiervoor dus niet je abonnement aan te passen. Uiteraard moet je wel bij de instellingen van jouw telefoon kiezen voor mobiele data via 4G. Hoe je dit instelt is per telefoon verschillend maar in de meeste gevallen snel te vinden en makkelijk aan te passen. Het is wel zo dat er een verschil kan zitten in het gebruik van 4G per abonnementsvorm. Doordat T-Mobile een flinke verhoging in dataverbruik verwacht met de nieuwe manier van internetten verhogen zie hiermee ook steeds hun databundels. Het gebruik van het 4G netwerk van T-Mobile geniet je van sneller internet. Er zijn wel een paar dingen waar je even goed op moet letten. Hieronder een paar van de belangrijkste punten.

● Jouw telefoon moet wel 4G kunnen ontvangen. De meeste (nieuwe) toestellen op de markt kunnen dit, echter heb je een ouwe Nokia of minder geavanceerd toestel dan is de kans aanzienlijk kleiner. In de meeste gevallen zijn dit wel telefoons waar over het algemeen ook minder gebruikt wordt gemaakt van internet.

● Je telefoon moet up-to-date zijn en beschikken over de laatste / nieuwste software. Je kunt dit zien bij update vermeldingen op je telefoon. Voor uitgebreide informatie hierover kun je terecht op-Mobile Toestelhulp waar je per toestel informatie kunt opvragen m.b.t. 4G en software updates.

● Je moet je op een plek bevinden met 4G dekking van T-Mobile. Je kunt dit heel snel zien op de T-Mobile dekkingskaart.

Dekking 4G Netwerk T-Mobile Nederland

MTV Mobile, Ben en simpel zijn maken gebruik van het T-Mobile netwerk. Het is wel even belangrijk te weten dat op dit moment de providers Ben en Simpel nog geen 4G netwerk in hun abonnementen mogen aanbieden. Let hier dus goed op als je een abonnement bij 1 van deze providers wilt sluiten met de gedachte dat je ook gebruik kunt maken van het 4G netwerk van T-Mobile. Wanneer dit wel van toepassing wordt is nog niet duidelijk maar zal direct kenbaar worden gemaakt als dit wel zo is. MTV Mobile biedt wel 4G aan van T-Mobile. Heb je echter geen telefoon die dit ondersteund dan geniet je sowieso van alle verbeteringen op het 3G netwerk. Dit is natuurlijk ook zo bij T-Mobile, aangezien zij zelf het hoofdnetwerk zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vier × twee =