Written by Dennis Manshanden

4G data only abonnement

Tegenwoordig zijn we steeds meer en vaker online bezig. Daarbij wil je natuurlijk graag snel en stabiel internet hebben. Dit kan met 4G-internet. Het hebben van een 4G sim only abonnement is daarom een ‘must’. Bij bijna alle sim only abonnementen zit beltegoed en sms’en inbegrepen. Daarom bespreken we in dit artikel of er ook providers zijn die een sim only 4G data only abonnement aanbieden. Ook bespreken we waarom zo’n abonnement geschikt kan zijn voor jou.

Direct een 4G data only abonnement vergelijken?

Ben jij op zoek naar een mobiel internetabonnement voor je mobiel, laptop of tablet? Dan heb je een aantal mogelijkheden. Zo kun je voor een sim only met zowel internet, bellen als sms’en kiezen, maar is een abonnement met alleen data ook mogelijk. Met dit abonnement kun je alleen internetten en dus niet bellen of sms’en. Dit zijn tegenwoordig voornamelijk 4G internet abonnementen. Lees hier meer over 4G internet voor sim only.

Gebruik de onderstaande vergelijker om de providers van alleen internet abonnementen met elkaar te vergelijken. Toch benieuwd naar de mogelijkheden mét belminuten/sms? Bij alle providers kun je kiezen voor internetbundels die wel belminuten en sms bevatten.

Je kunt filteren op verbruik, voorkeur provider en zelfs contractduur. Vergelijk nu en kies het beste 4G data only abonnement op basis van jouw voorkeuren! Schuif de balk ‘Belminuten’ helemaal naar links en kies voor jouw favoriete abonnement met geen of zo weinig mogelijk belminuten/sms.


Welke providers bieden 4G data only abonnementen?

Er zijn een aantal providers die 4G data only abonnementen aanbieden. Bij de volgende providers kun je een sim only abonnement met alleen internet afsluiten:

  • T-Mobile: Bij T-Mobile kun je kiezen uit een 1, 5, 10 of onbeperkt GB 4G data only abonnement voor op je telefoon, laptop of tablet. Wanneer je MB’s op zijn, kun je op een lagere internetsnelheid door internetten. Via de app kun je weer eenvoudig je MB’s aanvullen voor sneller internet.
  • KPN: Bij KPN heb je de keuze uit twee internetbundels, namelijk een 1 GB of 10 GB data only abonnement.
  • Vodafone: Bij Vodafone heb je de keuze uit drie verschillende internetbundels, namelijk een basis databundel met 1 GB, een standaard databundel met 5 GB of een extra databundel met 15 GB per maand.
  • Youfone: Bij Youfone kies je een internetbundel, waarbij jezelf kunt bepalen hoeveel je uitgeeft aan internet, bellen en sms’en.
  • Hollandsnieuwe: Ook bij Hollandsnieuwe gebruik je mb’s, belminuten, sms’jes vanuit één bundel. Wanneer je dus niet belt en sms’t kan je het hele tegoed gebruiken voor internet mb’s.

Waarom een 4G data only abonnement kiezen?

De meesten schaffen een sim only abonnement aan, waarin altijd beltegoed en sms zit inbegrepen. Tegenwoordig sms’t veel minder mensen en sturen we gewoon een Whatsapp’je om iemand te bereiken. Ben je ook iemand die bijna nooit belt? Dan is een 4G data only abonnement zeer geschikt voor jou!

  • Hiermee betaal je niet onnodig voor beltegoed en sms’en waar je toch geen gebruik van maakt.
  • Ook heb je met 4G-internet veel sneller en stabieler internet dan een normale wifi-verbinding. Wil je toch bellen? Dan kan dit prima via bijvoorbeeld Whatsapp of Skype.
  • Internetten via het netwerk van een mobiele provider is betrouwbaarder dan een openbare WiFi. Met mobiel internet kun je overal en nergens online zijn op je mobiel of laptop.
  • Het voordeel van een 4G alleen internetabonnement is dat dergelijke abonnementen vaak veel MB’s bevatten. Dat betekent dat je meestal wel goed zit en zorgeloos kunt internetten.

Onbeperkt internet sim only abonnementen

Het kan ook zo zijn dat je unlimited wilt internetten zonder te denken aan je dataverbruik.
Er zijn dan een aantal mogelijkheden. De bekendste unlimited abonnementen zijn (4G) sim only’s met onbeperkt internet, waarin ook bellen en sms’en is inbegrepen. Klik hier voor meer informatie over sim only onbeperkt internet abonnementen.

Een andere mogelijkheid is een 4G unlimited data abonnement. Dit is onbeperkt internet, zonder bellen en sms’en. Het is dus volledig data only. Het voordeel van zo een abonnement is vooral dat je vele apparaten kunt aansluiten (met behulp van de meegeleverde MiFi router) en dat je daadwerkelijk onbeperkt internet hebt. Alles over het 4G unlimited data abonnement is te vinden op deze pagina.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − zeven =