Written by Donat Berisha

2 simkaarten in 1 telefoon

Wil je twee simkaarten in je telefoon plaatsen? Dat is mogelijk, zolang jouw smartphone dit ondersteunt. Hiermee ben je niet beperkt tot één telefoonnummer en ben je flexibeler. Dit wordt ook wel dual sim genoemd. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? En wil je een dual sim abonnement afsluiten? Lees hier alles over 2 simkaarten in 1 telefoon!

2 simkaarten in 1 telefoon gebruiken

Met dual sim maak je gebruik van twee simkaarten in 1 telefoon. Smartphones die dit ondersteunen hebben ruimte voor twee simkaarten in plaats van slechts één. Je kunt dus eenvoudig de twee kaarten in je toestel plaatsen en van beide gebruik maken.

Een telefoon met 2 simkaarten gebruiken heeft de volgende voordelen:

  • Je kunt twee telefoonnummers gebruiken op één telefoon.
  • Privé en zakelijk (werk) scheiden.
  • In het buitenland een extra simkaart gebruiken (naast je eigen simkaart).
  • Mobiel internet en bellen & sms’en scheiden.
  • Eenvoudig sim only en prepaid combineren (1 dual sim abonnement en 1 prepaid simkaart).
  • Extra nummer voor registraties, aanmeldingen, en andere soortgelijke doeleinden.

Dual sim abonnement afsluiten

Ben je op zoek naar een tweede simkaart voor je telefoon? Een dual sim abonnement komt er eigenlijk op neer dat je gewoon een nieuwe sim only abonnement afsluit. Hierbij krijg je dus ook een nieuw telefoonnummer en nieuwe simkaart. Deze hoef je niet te koppelen met je andere abonnement of simkaart; ze kunnen apart worden gebruikt.

Hieronder kun je eenvoudig sim only abonnementen filteren en vergelijken, zodat je tot het meest geschikte abonnement voor jou komt!


Telefoon met 2 simkaarten: Welke smartphones ondersteunen dit?

Kunnen er twee simkaarten in jouw telefoon wordt geplaatst? Vooral nieuwere telefoons (van de afgelopen jaren) ondersteunen dual sim. Denk hierbij aan recente Samsung Galaxy-modellen (S10, S20, S21, S22), OnePlus- en Xiaomi-smartphones, en meerdere telefoons van andere merken.

Weet je niet zeker of je een dual sim telefoon hebt? Dit kun je eenvoudig zien binnen internet- en netwerkinstellingen van je smartphone. Staat er een optie voor een tweede simkaart (SIM), dan ondersteunt je toestel dual sim.
Een andere optie is om de specificaties van je toestel via het internet op te zoeken. Indien er dual sim ondersteuning is, wordt dit aangegeven.

Zie hieronder welke iPhones twee simkaarten ondersteunen.

Dual sim met een iPhone

Wil je een dual sim abonnement afsluiten voor je iPhone? Dit met de iPhone XS, iPhone XR, iPhone SE 2 (2020), en iPhone 11, 12 en 13. Met de iPhone 13 kun je zelfs dual sim met een eSIM gebruiken (één fysieke en één virtuele simkaart).

Oudere modellen ondersteunen dit niet. Lees ons iPhone dual sim artikel voor meer informatie over 2 simkaarten op 1 iPhone.

Hoe werkt een telefoon met 2 simkaarten?

Bij 2 simkaarten in 1 telefoon, heeft de simkaarthouder van het toestel ruimte voor twee kaarten. Er is dus geen tweede toestel nodig om gebruik te kunnen maken van een ander telefoonnummer. Binnen de netwerkinstellingen van je telefoon kun je de gegevens per simkaart bekijken en opties per kaart in- of uitschakelen.

Wel is er onderscheid te maken tussen twee soorten dual sim toestellen:

  1. Active dual sim: Deze smartphones hebben twee antennes, waardoor er tegelijk gebruikt kan worden gemaakt van beide simkaarten. Zo kun je bijvoorbeeld met je eerste simkaart bellen en met de tweede tegelijk internetten.
  2. Standby dual sim: De meeste smartphones die twee simkaarten ondersteunen, zijn standby dual sim toestellen. Deze hebben één antenne, waardoor de simkaarten niet tegelijk kunnen worden gebruikt. Ga je internetten, bellen of sms’en met een van de kaarten, dan is de andere buiten gebruik.

Verder is het met sommige telefoons mogelijk om met maar één fysieke simkaart, dual sim te gebruiken. Je hebt dan twee simkaarten, waarvan er een digitaal is (de benaming hiervoor is eSIM). Vooral de nieuwste telefoons ondersteunen dit, zoals de iPhone 13 en de Samsung Galaxy S22.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + 7 =