Written by SimonlyCheck

1 jaar sim only of 2 jaar abonnement afsluiten?

Het is bij het afsluiten van een sim only abonnement altijd weer afwegen welke contractduur je hierbij kiest. Naast de bekende 2 jarige en 1 jarige abonnementen zijn er tegenwoordig ook abonnementen die je maandelijks op kunt zeggen. Dit lijkt aantrekkelijk, maar is dat ook zo? Vaak is het namelijk wel zo dat je hier een hogere prijs voor betaald. En laten we eerlijk zijn, bij het maken van een goede keuze is het natuurlijk veel handiger en dus ook voordeliger een 2 jarig of 1 jarig abonnement af te sluiten. Maar wat is dan het verschil tussen een deze 2 abonnementen en waar kan ik dan het beste voor kiezen? Wij leggen je hieronder uit waarom je het beste voor de 1 of de ander kunt kiezen.

Voordelen van een 2 jarig abonnement

In de meeste gevallen is het zo dat een 2 jarig abonnement het meeste voordeel oplevert. Je bent immers 2 jaar vaste klant bij een provider en deze loyaliteit wordt dan ook beloont. Dit is echter niet altijd zo. We raden je dan ook aan het 2 jarig abonnement te vergelijken met een 1 jarig abonnement. Dit kun je eenvoudig doen door alle kosten bij elkaar op te tellen en te delen door respectievelijk 24 en 12 maanden. Nu kun je de maandbedragen met elkaar vergelijken en de juiste keuze maken op basis van de prijs.

Waarom gebruikers kiezen voor een 1 jarig abonnement

Een 1 jarig abonnement is dus over het algemeen iets minder voordelig. Het voordeel van een sim only 1 jaar contract, is echter dat je na een jaar weer vrij bent om te kiezen voor een ander sim only abonnement. Met een markt die continue in beweging is en razendsnel veranderd kan dit dus een ideale keuze zijn of een gulden middenweg voor de koopjesjagers.

Het is zeker zo dat er steeds meer mensen bewust kiezen voor een 1 jarig abonnement en na het aflopen van een contract overstappen naar een andere provider.

De beste keuze…

Het is en blijft een persoonlijke afweging. Vraag jezelf af:

Wil je meer vrijheid maar niet de volle mep betalen?
Kies dan voor een 1 jarig abonnement.

Vind je het niet erg om 2 jaar vast te zitten aan een contract en wil je optimaal voordeel?
Dan is een 2 jarig abonnement de beste keuze.

Wil je altijd op elk moment kunnen switchen?
Dan kun je een contract afsluiten waarbij je maandelijks op kunt zeggen. LET OP: Hier zijn bijna altijd extra kosten aan verbonden in de vorm van hogere maandkosten en aansluitingskosten.

Het allerbelangrijkste is om altijd te vergelijken en je niet te laten lokken met tijdelijke acties of zogenaamde laagste prijzen. Vergelijk het totaal, gebaseerd op jouw persoonlijke wensen m.b.t. een nieuw sim only abonnement.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zeventien + 14 =