goedkoopste sim onlyEr zijn veel personen die heel specifiek op zoek gaan naar de goedkoopste sim only abonnementen. Er zijn natuurlijk erg veel telecom providers en dus veel concurrentie op sim abonnementen. Door de hoge concurrentie is het sim only bellen en internetten steeds goedkoper geworden. Speciaal voor de bezoekers die op zoek zijn naar goedkopere ofwel de goedkoopste sim only abonnementen hebben wij deze aparte pagina aangemaakt.

Top 5 Goedkoopste sim only abonnementen

Hieronder zie je de top 5 goedkope sim only abonnementen. Hoewel de abonnementen op prijs zijn gerangschikt, is het aangeraden om te kiezen voor het goedkope abonnement dat het beste bij jou past.

1) Youfone
200 min / sms + 1 GB= €6,-
Bestellen
2) Lebara
150 min & 150 sms + 2 GB = €7,50,-
Bestellen
3) Hollandsnieuwe
1000 min / sms / MB = €7,50,-
Bestellen
4) BEN Sim Only
200 min / sms + 2,5 GB= €8,-
Bestellen
5) Youfone
Onbeperkt min / sms + 1 GB= €8,-
Bestellen


Alle goedkope sim only’s vergelijken

Vergelijk hieronder direct de goedkoopste sim only abonnementen. Gebruik hierbij de filter opties om te filteren hoeveel belminuten, sms berichten of sim only internet data je per maand wilt gebruiken.

Overzicht: Alle sim only providers

Alle onderstaande mobiele providers worden op deze pagina vergeleken. Het is dus mogelijk dat ieder van deze providers voorkomt in de lijst van de goedkoopste abonnementen.

 • Ben
 • Tele2
 • T-Mobile
 • KPN
 • Hollandsnieuwe
 • Budget Mobiel
 • Lebara
 • Vodafone
 • Youfone
 • Simyo
 • Simpel

Op deze pagina zullen wij later een aantal sim only abonnementen selecteren die allen de goedkoopste zijn in haar eigen soort segment. Wij onderscheiden verschillende segmenten aan de hand van het belgedrag. Hier wordt momenteel aan gewerkt.

Waarom segmenten in belgedrag?

Op veel websites lees je kreten in de zin van “dit is DE goedkoopste keuze”. Dit is natuurlijk onzin als je weet dat beltarieven in verhouding veranderen per minuten aantal. De ene provider kan daarnaast ook aanbiedingen hebben voor een bepaald aantal belminuten wat erg goedkoop is terwijl dit abonnement niet bij jouw belgedrag past. Een andere provider kan vervolgens goedkopere sim only opties hebben die wel bij jou past gezien het aantal minuten, SMS berichten en internet data MB’s dat jij persoonlijk nodig hebt.

goedkoopstecheck character

 

 

Waarom een sim only abonnement?

Er zijn in Nederland vier verschillende manier om je gebruik van mobiele diensten af te rekenen. Dit kan namelijk via een prepaid aansluiting, prepaid bundels, telefoonabonnement met telefoon en sim only abonnement. Sim only abonnementen zitten flink in de lift. Geschat wordt dat ongeveer 50% van de telefoonaansluitingen een sim only is. Niet zo gek, want deze abonnementen hebben vele voordelen voor jou als consument! Sim only’s zijn namelijk:

 • Heel goedkoop
 • Goedkoper dan een prepaid aansluiting bij regelmatig gebruik
 • Je zit niet twee jaar lang vast aan een bepaald toestel
 • Er is ontzettend veel aanbod, dus ook altijd iets voor jou!
 • Ze zijn flexibel! Bij de meeste providers kun je het abonnement namelijk kosteloos naar beneden of naar boven bijstellen

Welke providers zijn over het algemeen het goedkoopst?

Er zijn een aantal prijsvechters op de sim only markt. Deze bieden over het algemeen de goedkoopste sim only abonnementen:

 • Ben
 • Tele2
 • Hollandsnieuwe
 • Budget Mobiel

De prijsvechters bieden over het algemeen de goedkoopste sim only abonnementen aan. Toch doe je er goed aan om ook de ‘duurdere’ providers, zoals Vodafone, T-Mobile en KPN te vergelijken. Deze aanbieders hebben namelijk regelmatig kortingsacties waarbij je bijvoorbeeld een dubbele hoeveelheid MB’s krijgt, of tijdelijk gratis belminuten. Ook kan het zo zijn dat je momenteel aangesloten bent bij één van deze providers en zij je korting bieden wanneer je je huidige abonnement verlengt. Het hoeft dus niet in alle gevallen te betekenen dat een prijsvechter ook altijd voor jou het goedkoopste abonnement heeft. Dat hangt helemaal af van jouw situatie en wensen.

Bovenstaande prijsvechters bieden verschillende vormen van abonnementen aan. Lees onderstaande goed door om erachter te komen of er misschien iets voor jou tussen zit.

Simyo, Youfone, Ben en Simpel

Simyo, Youfone, Ben en Simpel bieden sim only abonnementen aan die je zelf kunt samenstellen. Je kunt dus kiezen (uit de aangeboden bundels) hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s je wilt. Op deze manier past je sim only precies bij jouw gebruik en zul je optimaal gebruik kunnen maken van mobiele diensten tegen de goedkoopste prijs!

Hollandsnieuwe en Budget Mobiel

Hollandsnieuwe en Budget Mobiel bieden afwijkende sim only abonnementen aan. Budget Mobiel is een zogenaamde protestprovider, die genoeg heeft van alle voorwaarden en ‘kleine’ lettertjes van de andere telecomprovider. Budget Mobiel biedt je daarom échte onbeperkte abonnementen aan. Alles onbeperkt betekent hier dus onbeperkt sms’en, onbeperkt bellen én onbeperkt internetten, voor een vaste prijs vanaf €19,95. Er zijn vier verschillende onbeperkte abonnementen. Het verschil tussen de abonnementen is de internetsnelheid.

Hollandsnieuwe biedt alles-uit-één-bundel abonnementen aan. Je kiest bijvoorbeeld voor de 500 bundel en dan kan je bellen, sms’en en internetten totdat je aan het limiet van 500 stuks zit. Je kan dus zelf weten hoe je de combinatie maakt tussen deze drie mobiele diensten. Erg geschikt voor mensen die niet willen vastzitten aan verschillende limieten.

Goedkoopste data only sim (alleen data)

Er zijn ook enkele telecomproviders die goedkope data simkaarten aanbieden (alleen internet), zoals XIPO CONNECT. Je betaalt alleen voor internet en komt daardoor goedkoper uit dan met sommige sim only abonnementen (afhankelijk van verbruik, bundels, dekkingslanden, etc.). Wil je de goedkoopste data simkaart vinden, dan kun je het beste kijken naar de houdbaarheidsperiode van bundels in combinatie met tarieven per MB. Houd hierbij ook rekening met de landen waar je wilt internetten. Wil je bijvoorbeeld een simkaart met dekking in alleen Nederland, dan kom je een stuk goedkoper uit door te kiezen voor een specifieke Nederlandse sim.

Het mobiele bereik van goedkope providers

Vraag je je weleens af hoe sommige providers zo goedkoop kunnen zijn? Er wordt vaak gedacht dat deze goedkope providers besparen op het mobiele bereik wat ze de klant kunnen bieden. Dit is niet waar! Goedkope providers lopen namelijk via het netwerk van de duurdere providers. Eigenlijk zijn er in Nederland maar drie verschillende netwerken, die van KPN, T-Mobile en Vodafone. Hiernaast heeft Tele2 een eigen 4G netwerk. Alle andere telecomproviders werken via één van deze mobiele netwerken. De dekking van de netwerken in Nederland zijn bijna volledig, op een aantal onbewoonde natuurgebieden na. Dit geldt dus ook voor de goedkope providers.

Goedkoopste sim only providers

Het is lastig om te zeggen wat in jouw situatie de goedkoopste provider is. Dit ligt namelijk volledig aan welke mobiele diensten je veel gebruikt. Hieronder helpen we je op weg, door internetten en bellen van elkaar te scheiden. Bel jij veel? Kijk dan bij de providers die goedkope belminuten aanbieden. Wanneer je veel gebruik maakt van mobiel internet, kijk je onder het kopje met de goedkoopste internetproviders.

Welke providers hebben de goedkoopste mobiele internet oplossing?

Er zijn een aantal providers die heel goedkoop internet aanbieden. Echter is het afhankelijk van je eigen internetgebruik, welke voor jou het goedkoopste is. Onthoud vooral dat hoe meer internet MB’s je afneemt, hoe goedkoper de prijs per MB wordt. Abonnementen van bijvoorbeeld 300 MB per maand, rekenen een hogere prijs per MB dan wanneer je kiest voor een abonnement van 2 GB internet. Er is steeds meer vraag naar sim only bundels met veel internet.

Budget Mobiel biedt geen abonnement met 1000MB aan. In verhouding zijn de abonnementen van Budget Mobiel wel goedkoop, omdat je veel data krijgt voor een laag tarief (in vergelijking met andere providers). Budget Mobiel biedt abonnementen met onbeperkt internet of 7 GB internet aan. Voor goedkope tarieven met kleinere (data)bundels is Youfone een goede provider.

Welke providers hebben de goedkoopste beltarieven in hun sim only oplossing?

Internet is toch wel de mobiele dienst die het meest gebruik wordt. Om deze reden bieden veel providers tegenwoordig abonnementen aan met onbeperkt sms’en en bellen, omdat men toch het meeste gebruik maakt van internet. Hier wordt dan voornamelijk voor betaald. Ben jij niet zo’n internetgebruiker? Dan blijft het natuurlijk een optie om een abonnement te nemen zonder of met weinig internet. Wanneer je alleen wilt bellen en sms’en, ben je meestal voor rond de 5 euro per maand klaar. Dit is echter afhankelijk van hoeveel je belt. Wil je precies weten wat voor jou de goedkoopste oplossing is als je alleen wilt bellen? Vul dan je voorkeuren in de vergelijker in en check het!